Самолетоносачите с право се считат за най-мощните представители на бойните

...
Самолетоносачите с право се считат за най-мощните представители на бойните
Коментари Харесай

Изненадващо: До какво докара отказа на Франция да продава “Мистрал” на Русия

Самолетоносачите с право се смятат за най-мощните представители на бойните кораби в света. Именно те са отпред на ударните групи и вземат решение най-важните задания.

Те обаче имат и обилни дефекти, като доста високи индустриални и експлоатационни разноски. Не всички страни могат да си разрешат такива бойни кораби, пишат медии.

Най-близката опция на тях по характерности са хеликоптероносачите или огромните десантни кораби, които имат необятен набор от функционалности. Именно с тях съветското министерство на защитата искаше да укрепи флота.

През 2011 година Москва и Париж подписаха контракт за доставка на два “Мистрала” (кораби от десантния клас), само че за жалост френската страна не извърши отговорностите си по договорката.

През 2014 година имаше внезапно утежняване на връзките сред Руската федерация и западните страни. Вашингтон стартира да оказва напън върху Париж, вследствие на което последният беше заставен да скапе контракта и да откри нов покупател на “Мистрал”.

Такъв стана Египет. Москва остана без кораби, само че получи наказателна клауза и техническа документи за хеликоптероносачите.

Тази обстановка остави противен послевкус. Стана явно, че човек не може да разчита на Запада, изключително що се отнася до актуалните оръжия. Русия обаче доста бързо откри излаз от тази обстановка.

Съвсем неотдавна медиите писаха, че в Крим се строят по едно и също време два десантни кораба с водоизместимост 25 хиляди тона и дължина към 220 метра.

Те ще могат да транспортират към 20 хеликоптера и 900 морски пехотинци. Към днешна дата на практика нищо не се знае за техническите характерности на морските колоси. Има обаче всички учредения да се счита, че те ще конкурират френските “Мистрали”.

След въвеждането в употреба на хеликоптероносачите, Руската федерация ще компенсира дефицита на носещи авиация военноморски бойни единици, които ще охраняват съветските морски граници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР