Самолетоносачът Принцът на Уелс на Кралските военноморски сили на Великобритания

...
Самолетоносачът Принцът на Уелс на Кралските военноморски сили на Великобритания
Коментари Харесай

Британски самолетоносач се повреди на път за САЩ

Самолетоносачът " Принцът на Уелс " на Кралските военноморски сили на Англия е претърпял повреда край южния бряг на Англия, малко откакто се насочи за учения в Съединени американски щати, предадоха Прес асосиейшън и ДПА.

Този 65 000-тонен боен транспортен съд потегли от военноморската база в Портсмут в събота, след което обаче е " зародил машинален проблем ". Говорител на Кралските военноморски сили съобщи: " Принцът на Уелс " остава в зоната за учения на южното крайбрежие, до момента в който се организира следствие на зародил машинален проблем ".

 

По-рано отплаването на кораба беше отсрочено от петък, 26 август, заради механически проблем. Кралските военноморски сили не дадоха повече детайлности и не потвърдиха дали по-ранният механически проблем е обвързван с механичния проблем.

Самолетоносачът на стойност 3,5 милиарда щатски $ имаше колоритно изпращане, когато отпътува в събота следобяд и мина около хиляди меломани на музикален фестивал в Портсмут. Любимките на попмузиката " Шугарбейбс " изнасяха концерт, когато гигантският кораб мина около тях, а екипажът се подреди на палубата, с цел да види фестивала.

Флагманският натовски транспортен съд плава, с цел да организира подготвителни учения с военноморските сили на Съединени американски щати, както и с Кралските канадски военноморски сили и Морската пехота на Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР