Самолетните врати за всички нови пътнически самолети Airbus A320 вече

...
Самолетните врати за всички нови пътнически самолети Airbus A320 вече
Коментари Харесай

Ключов компонент за един от най-популярните самолети в света се сглобява в Пловдив

Самолетните порти за всички нови пътнически самолети Airbus A320 към този момент идват от Пловдив. Местният цех на производителя на авиационни елементи Latecoere пое напълно асемблирането на основните съставни елементи, в собствен материал.

Фабриката съществува от 5 години, като досега в нея са създавани разнообразни елементи и, след валидация от страна на Airbus, от месец юли тази година сглобява както предни, по този начин и задни порти за пътническия аероплан, който се счита за един от най-популярните и сполучливи модели в света досега.
 Airbus A220 - неповторимият аероплан, който Airbus закупи единствено за 1 $
Airbus A220 - неповторимият аероплан, който Airbus закупи единствено за 1 $

Самолетът е по-комфортен по отношение на съперниците си, а разноски му - по-ниски

Latecoere - френска компания с повече от век опит в самолетостроенето, е взела решение асемблирането да се трансферира от Чехия в България, като на остарялата локация ще продължи самото произвеждане на обособените елементи от вратите. От обявата на " Капитал " излиза наяве, че проектите са генерално дейностите по сглобяването за европейския пазар да се изместят у нас.

" Според задачите, набелязани от Airbus, ще удвоим производството тук. В сегашната ни постройка разполагаме с задоволително място за това ", споделя пред изданието шефът на " Латекоер България " Патрик Бернар.
 Airbus тества неповторим нов дизайн на крилата в софтуерна конкуренция с Boeing
Airbus тества неповторим нов дизайн на крилата в софтуерна конкуренция с Boeing

Съперничество сред два летящи колоса

А място в действителност има - заводът край пловдивското с. Радиново е на повърхност от 9000 кв.м, само че компанията разполага с общо 4 пъти повече земя, което разрешава бъдещо разширение. Това значи и още заети - сега в " Латекоер България " работят 376 души.

За 2022 година сдружението регистрира 28% растеж на приходите до 77,7 млн. лв., само че също по този начин и загуба от 5,2 млн. лв..
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР