Самолетната катастрофа, при която Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин бяха

...
Самолетната катастрофа, при която Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин бяха
Коментари Харесай

Във Вагнер вещаят катастрофално отмъщение за Пригожин

Самолетната злополука, при която Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин бяха оповестени за мъртви, предизвика серия от апели за възмездие в Telegram-канали, свръзани с частната формация " Вагнер ".

Заканите за " пагубни последици " най-често са отправяни безименно против " предателите наРусия ", които съгласно деятелите на " Вагнер " стоят зад хипотетичното ликвидиране на Пригожин.

Свързаният с наемническата войска боен сътрудник Роман Сапонков написа, че тези, които са дали заповедта за гибелта му, " въобще не схващат настроенията в армията и моралния дух " - без да показва кого подозира за гарант.

Поне един от информационните канали, свързани с " Вагнер ", обаче си разрешава непосредствено да трансферира виновността върху Владимир Путин, демонстрира инспекция на уеб страницата " Агентство ".

" С какво се разграничава " Азов " от ЧВК " Вагнер ". Пипа (обидно название на Путин, б.р.) пуска едните на независимост, а другите ги убива ", написа админът на групата, която е подкрепяла Пригожин до опита му за боен бунт през юни 2023.

В него са припомнени и други случаи, в които видни сепаратисти от украинските региони Донецк и Луганск, са премахнати - евентуално от съветските служби за сигурност - макар че са съучаствали за отцепването им от Украйна през 2014.

" Нека това да е за урок на всички. Винаги би трябвало да се работи до дъно ", написа в различен Telegram-канал на националистически военен отряд " ДШРГ Русич " - отпратка към решението на Пригожин да анулира заповедта си за навлизане в Москва на 24 юни, откакто беше разколебан от президента на Беларус Александър Лукашенко и се контракти с Путин да спре протеста.

В него упрекват съветското политическо управление, че се интересува единствено от парите и власта си, а " не от ползите на страната и нарорда ".

До този миг към момента няма достоверна информация за това дали Евгений Пригожин е жив или мъртъв. Името му участва в листата на пасажерите от падналия Embraer в Тверската област, само че не е ясно дали той в действителност се е качил на борда.

Въпреки неяснотата - в Санкт Петербург и Новосибирск в Русия започнаха да се появяват спонтанни " мемориали " в негова памет, където бойци от " Вагнер " или негови поддръжници оставят цветя, свещи и портрети с неговото лице.

Телевизията на близкия до Путин олигарх Константин Малофеев - " Царград ТВ " - твърди, че тялото на Пригожин е било разпознато след изваждането му от останките на авариралия аероплан, само че следва да се направи и ДНК-експертиза.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР