Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България в завода „Авионамс“

...
Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България в завода „Авионамс“
Коментари Харесай

Караянчева пред Лавров: Ремонтираме Су-25 в България с руски специалисти

Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България в завода „ Авионамс “ (откупен назад от страната след банкрута на КТБ – б.р.) и страната ни насочва покана към Русия в ускорени периоди съветски инженери и експерти да се включат в дейностите по ремонта. Това е декларирала ръководителят на парламент Цвета Караянчева по време на срещата си с съветския външен министър Сергей Лавров в Москва.

Сагата с ремонта на доставените по времето на Съюз на съветските социалистически републики щурмови Су-25 продължава от няколко години, като последните опити пропаднаха, откакто стана ясно, че определената за задачата беларуска компания е с наложени европейски наказания и няма по какъв начин машините краткотрайно да бъдат изнесени в някогашната руска република за ремонт.

Става дума за план за десетки милиони лв., който има и съперници измежду тези, които считат, че не би трябвало да се влага в остарялата руска техника.
Борисов пътем загатна какъв брой ще ни костват US изтребителите (ВИДЕО) ГЕРБ ще поддържа в пленарна зала и ремонта на Су-25
„ Смятаме, че Русия има своето значимо място в интернационалния разговор и България като член на Европейския съюз и НАТО може да бъде мост за положителни и градивни връзки сред Русия и тези две организации”, е представена да разяснява Караянчева в формалното известие.

Коментар на Лавров по военните въпроси отсъства в пресинформацията, само че той акцентира, че би било добре този вид срещи да продължат: „ Очакваме и министър Захариева да посети страната ни, уточни той. Не би трябвало да има спънки в връзките ни, ние сме обичайно близки народи”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР