Самолетите, които бяха спрени в САЩ след инцидент с полет

...
Самолетите, които бяха спрени в САЩ след инцидент с полет
Коментари Харесай

Качествено бягство: Кога самолетите Boeing ще летят отново?

С амолетите, които бяха спрени в Съединени американски щати след случай с полет на " Аляска еърлайнс ", " би трябвало да бъдат 100% безвредни ", сподели министърът на превоза Пийт Бутигиг.  

Не е ясно по кое време самолетите ще могат да летят още веднъж. 

Шефът на Boeing Дейв Калхун разказа случая като " качествено бягство ". 

US official says Boeing jets won't fly until safe after blowout
— Juank (@JCSura)
Това значи, че случаят е породен от някакъв неуспех в контрола на качеството на самолета, който е бил в употреба единствено осем седмици преди детонацията.  

Калхун сподели пред CNBC, че към момента има въпроси, на които би трябвало да се отговори, по отношение на това по какъв начин е позволено случаят да се случи. „ Какво се счупи в нашата поредност от инспекции ”, сподели той.  

По-рано тази седмица Калхун призна, че Boeing е отговорен, откакто част от фюзелажа на аероплан 737 Max 9, ръководен от " Аляска еърлайнс ", се взриви минути след излитането.  

Никой не беше ранен, когато панелът - или тапата на вратата - се откъсна от полета на " Аляска еърлайнс " от Портланд, Орегон, принуждавайки самолета да кацне спешно. 

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати забрани използването на 171 самолета Boeing в събота, които бяха инсталирани със същата запушалка на вратата.  

Щепселът на вратата е част от фюзелажа с прозорец, който запълва пространството, където би бил спешен излаз при избрани конфигурации. 

Less than a month before a door plug on a Boeing aircraft blew off midflight, employees at Spirit AeroSystems, a subcontractor for Boeing, had tried to warn corporate officials about safety problems with parts for 737 MAX jets, according to a new investigation by The Lever.
— Democracy Now! (@democracynow)
Бутигиг отхвърли да каже по кое време ще бъде свалена възбраната. „ Единственото основание в графика е сигурността. Никой не може или не трябва да бърза в този развой “, сподели той.   

" Аляска еърлайнс " анулира към 20% от полетите си, откакто 65 от нейните Max 9 бяха спрени. " Юнайтед еърлайнс ", другият американски оператор на 737 MAX 9, има 79 от самолетите в своята флота отвън употреба. 

Компанията съобщи, че чака " обилни " анулирания в четвъртък, откакто 167 полета не бяха изпълнени в сряда. 

" Аляска еърлайнс " сподели, че към момента се нуждае от указания за ревизия и поддръжка от Boeing, които би трябвало да бъдат утвърдени от Федерална авиационна администрация, преди да може да стартира още веднъж да лети със самолетите. 

„ Ние ще върнем тези самолети в употреба единствено когато всички инспекции бъдат изцяло осъществени и дават отговор на всички строги стандарти на Федерална авиационна администрация и Аляска “, сподели самолетната компания. 

От " Аляска еърлайнс "   обявиха в понеделник, че са разкрили разхлабени елементи на няколко от приземените самолети. 

When you die on a Boeing jet you can take pride it was in a noble cause!
— Eric Metaxas (@ericmetaxas)
Юнайтед съобщи, че е разкрил болтове, нуждаещи се от „ в допълнение стягане “ по време на инспекции на тапата на вратата, която е излязла от самолета на " Аляска еърлайнс ".  

Частта, която падна, в последна сметка беше открита в двора на преподавател, само че болтовете липсваха. 

“Възможно е болтовете да са липсвали през цялото време, само че може да са се откачили при спускането. ” Това съобщи ръководителят на Националния съвет за сигурност на превоза Дженифър Хоменди в понеделник. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР