Самолети Ту-22М3 участват в учението с нестратегически ядрени оръжия, което

...
Самолети Ту-22М3 участват в учението с нестратегически ядрени оръжия, което
Коментари Харесай

Руската армия включи самолети Ту-22М3 и МиГ-31 в учението с нестратегически ядрени оръжия

Самолети Ту-22М3 вземат участие в учението с нестратегически нуклеарни оръжия, което се организира в Южна Русия, дружно с изтребители МиГ-31 и оперативно-тактически ракетни комплекси „ Искандер “, сподели съветският боен специалист Алексей Леонков пред РИА Новости.
Министерството на защитата разгласи във вторник началото на първия стадий от ученията по потребление на нестратегически нуклеарни оръжия в Южния боен окръг. Съобщава се, че ракетните формирования на Южния боен окръг отработват подготовка за изстрелване на ракети „ Искандер “, оборудвани със специфични муниции, а също по този начин, че съветските Върховен касационен съд отработват оборудването на хиперзвуковите ракети „ Кинжал “ със специфична бойна глава. Министерството на защитата сподели и видеозапис от учението.
„ На видеото се движат комплексите „ Искандер-М “, това са носители на оперативно-тактическо оръжие, а това, което демонстрират МиГ-31 и Ту-22М3, са носители на хиперзвуковия комплекс „ Кинжал “. „ Кинжал “ ще има и специфична бойна част “, ​​каза Леонков. „ Ясно е, че МиГ-31 е оборудван с „ Кинжал “ и обърнете внимание на аления цвят на конуса на главата на ракетата: това е маркировката на специфична бойна глава, считам “, добави специалистът.
Той напомни, че както беше обявено по-рано, бомбардировачите Ту-22М3 се преглеждат като носители на до четири ракети „ Кинжал “. Експертът акцентира, че този аероплан не принадлежи към стратегическата, а към далечната авиация, т.е. той е кадърен да работи точно в оперативно-тактическата зона.
" Като цяло Ту-22М3 се разглеждаше като средство за бойна работа на морската сцена на военните дейности, само че може да работи и на сухопътна ", посочи Леонков.
Освен това Ту-22М3 взе участие в бойни дейности вУкрайна, изстрелвайки ракети Х-32 и Х-22, означи той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР