Самолети ще спрат да летят над Иран до понеделник сутринта.

...
Самолети ще спрат да летят над Иран до понеделник сутринта.
Коментари Харесай

„Изтрийте всяко място от лицето на земята“: Иран затвори въздушното си пространство

Самолети ще спрат да летят над Иран до понеделник сутринта. Предишният път управляващите на Ислямската република дадоха такава заповед преди масирана офанзива против Израел, на която Тел Авив даде обещание да отговори.

 

Всички полети в иранското въздушно пространство са анулирани от 21:00 неделя до 6:00 сутринта на 7 октомври локално време (съответно 20:30 и 5:30 московско време, Иран е в часовата зона UTC+3:30) заради оперативни ограничавания, съобщава информационната организация на Ислямската република.

 

Пътниците бяха помолени да се свържат с въздушните превозвачи за спомагателна информация и бяха уверени, че няма потребност да се тормозят за възобновяване на суми: методите да си върнат парите ще бъдат оповестени по-късно.

 

Водещата иранска информацищонна организация Tasnim заяви за готовността на Техеран да отговори на Израел при положение на дейности от страна на последния. Подготвени са няколко разновидността за ответен удар според от дейностите на Тел Авив.

 

" Планът на Иран планува няколко типа характерни ответни удари. Веднага ще бъде взето решение за осъществяване на една или повече интервенции, според от ограниченията на [израелския] режим. Иран има база данни за няколко израелски цели, <…> Иран може да унищожи всяко място, което пожелае ",- каза Тасним в изказване.

 

За финален път въздушното пространство на Иран беше затворено на 2 октомври, преди масирана ракетна офанзива против Израел. Тогава даже Федералната организация за въздушен превоз предложи на съветските самолетни компании да се въздържат от полети във въздушното пространство на Израел, Иран и Ирак. А съветското посолство посъветва жителите да не посещават Иран.

 

Израел сподели, че съвсем всички ирански ракети са били свалени, само че има и попадения. Техеран твърди, че задачата на " унищожителния ракетен удар " са били значими военни и разследващи уреди. Една от задачите е била централата на израелската разследваща работа Мосад.

 

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че Иран е направил " огромна неточност " с удара си. И той даде обещание, че ще заплати за това. Той сподели, че водачите на Хамас и Хизбула, убити при израелски удари, не са осъзнавали какъв брой подготвен е Израел да се отбрани и да отмъсти.

 

Редица медии оповестиха през днешния ден, че Израел приготвя отговор на иранска ракетна офанзива преди годишнината от 7 октомври. Военните подреждат на цивилните в два лагера в Газа да се изтеглят, до момента в който израелските военни интервенции в Ливан не престават да набират скорост.

 

От 7 октомври 2023 година Израел е направил голям брой актове на геноцид против палестински фамилии и разселени лица в блокираната Ивица Газа, пишат турски медии. Израелските кланета оставиха хиляди убити и ранени, в това число дами и деца.

 

Атаките, осъществени от израелската войска с разрушителни военни средства и подкрепени от Съединените щати, доведоха до необятно разрушение на инфраструктурата в линията Газа и превръщането на всички жилищни региони в необитаема земя.

 

Военната офанзива на Израел против Газа е умъртвила близо 42 000 палестинци, съгласно министерството на опазването на здравето на Газа. Той опустоши анклава, като измести съвсем цялото население от 2,3 милиона и увеличи опасността от апетит.

 

Инфо: Поглед Инфо

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР