Самолетът с проруските ръководители на самопровъзгласилата се Донецка народна република,

...
Самолетът с проруските ръководители на самопровъзгласилата се Донецка народна република,
Коментари Харесай

Самолетът с проруските ръководители на ДНР, Херсонска и Запорожка област кацна в Москва

Самолетът с проруските ръководители на самопровъзгласилата се Донецка национална република, Херсонска и Запорожка област кацна в Москва, заяви довечера в канала си в обществената мрежа Телеграм заместник-ръководителят на назначените от Русия управляващи в Херсонска област Кирил Стремоусов, представен от ТАСС.

" Историческият аероплан с ръководителите на освободените територии се приземи в Москва. Разбира се, към този момент всичко е история, само че с благополучен край ", написа той.

" Херсонска и Запорожка област, Донецката и Луганската национална република (ДНР и ЛНР) се събраха в Москва за приемането на историческото решение ", означи Стремоусов, представен от Българска телеграфна агенция.

" Съвсем скоро ще станем новите субекти на Руската федерация ", добави той и дава обещание да опише за това " напълно скоро, само че това към този момент ще бъде напълно друга страна и напълно друга история ".

Съединени американски щати оповестиха още 1,1 милиарда $ военна помощ за Украйна

Съединени американски щати ще провиснал в допълнение 1,1 милиарда $ за Украйна за придобиването на 18 усъвършенствани ракетни системи и други оръжия, за противопоставяне на дроновете, които Русия употребява против украинските сили, заяви през днешния ден администрацията на президента Джо Байдън, представена от АП.

Този пакет е обезпечен по така наречен Инициатива за подпомагане за сигурността на Украйна (Ukraine Security Assistance Initiative), която финансира контракти за закупуване на оръжия и съоръжение. Така откак Байдън е станал президент американската военна помощ за Украйна към този момент възлиза на близо 17 милиарда $.

Вестта за новата военна помощ идва по време, когато Русия се готви да анексира още елементи от Украйна след " референдуми " из окупираните територии. Киев и Западът жигосаха тези допитвания като противозаконни и подправени.

" Няма да спрем да поддържаме Украйна и ще продължим до стоим зад украинския народ колкото е належащо и да им оказваме военна помощ, от която те се нуждаят, с цел да се защитят ", сподели говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.

Пакетът от 1,1 милиарда $ включва финансирането на покупка на 18 установки " Хаймарс " и муниции за тях, както и 12 системи " Титан " за битка с дронове. Освен това Украйна ще придобие към 300 бойни коли, десетки камиони и влекачи за превозване на тежко съоръжение, разнообразни типове радари, информационно и разследващо съоръжение и средства за персонална отбрана. Включени са също апаратури за разкриване на експлозиви и съоръжение за поддръжка и образование.

По нормалните процедури доставката на такива оръжия от Съединени американски щати за Украйна би се проточила година или две. Но администрацията употребява престижа на Пентагона за по-бързо снабдяване, уточни АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР