Самолетът с националния тим на Германия е извършил принудително кацане

...
Самолетът с националния тим на Германия е извършил принудително кацане
Коментари Харесай

Шокова ситуация със самолета на Бундестима

Самолетът с националния отбор на Германия е направил наложително кацане в Единбург тази нощ поради механически проблем. Всички са добре, като сега летателната машина минава обширен обзор. Засега няма информация какъв тъкмо е бил казусът, наложил изключително приземяване.

Снощи Бундестимът имаше мач против Исландия от международните квалификации. Около 01:00 часа локално време самолетът е изхвърчал от летището в Рейкявик към Франкфурт, само че над Шотландия е подал сигнал за проблем, изискващ наложително кацане на най-близкото допустимо летище. От радарните карти се вижда, че полет KLJ2703 прави внезапен завой в региона на Дънди и Арброут, след което бързо се снижава. Кацането е станало в Единбург, където машината се е приземила без проблеми. Подаденият код от водача е 7700, което е сигнал за “Спешен случай”, което може да бъде както за нередовност със самия аероплан, по този начин и за проблем с човек на борда.

“Безопасността е преди всичко. Спряхме в Единбург като защитна мярка”, оповестиха от националния тим към 07:00 часа българско време тази заран. Час по-късно последва нова обява в обществените мрежи: “Добре сме, сега се прави техническа инспекция на машината”. Около 11:00 часа германците признаха, че нередовност с самолета е в основата на всичко.

Не всички футболисти обаче са били на борда. Някои от тях като Мануел Нойер, Йошуа Кимих и Серж Гнабри са останали в Рейкявик, тъй като са желали да се наспят. Те ще се приберат през днешния ден с различен полет.

Германците завоюваха гостуването си в Исландия с 4:0.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР