Самолетът, с който Васил Божков обяви, че се прибира, кацна

...
Самолетът, с който Васил Божков обяви, че се прибира, кацна
Коментари Харесай

Самолетът на Божков кацна на летището в София, чакат го съдебна охрана и полиция

Самолетът, с който Васил Божков разгласи, че се прибира, кацна на летището в София.
Пред ВИП терминала има два микробуса на Съдебна защита и полиция.
Във Фейсбук Божков написа: „ Кацнах. Имам среща с бухалките ”.
По-рано през днешния ден предприемачът разгласява фотография в страницата си във Facebook, на която се вижда, че е в аероплан и написа, че пътува за България. 
От прокуратурата прецизираха, че Божков следва да бъде арестуван от " Гранична полиция ", тъй като е разгласен за търсене. Освен това против него има натрапен и арест за 72 часа. 
След като бъде арестуван, Божков ще бъде отведен, с цел да му бъдат предявени обвинявания по три каузи. Той ще бъде разпитан и като обвинен, а по-късно проверяващите ще преценяват дали да го пуснат от ареста или да желаят непрекъснатото му задържане от съда.
През май, предприемачът, който пребиваваше в Дубай, написа, че е подготвен да се върне в България като предпазен очевидец. Посланието тогава Божков насочи посредством страницата си във Facebook.
В течение на времето България изпрати няколко молби за правна помощ до Обединените арабски емирства.
През февруари Англия разгласи, че постанова наказания против трима българи, измежду които и Васил Божков.
Едно от делата против предприемача е за държане и отчуждаване на културно-исторически полезности. Другото е обвързвано с хазартния му бизнес. По това следствие Божков има обвиняване, че е управлявал проведена незаконна група. Според прокуратурата тя работила от 2014 година и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни закононарушения. 
Срещу Васил Божков има и трето следствие, като прокуратурата твърди, че той е отговорен за побои, закани за убийства и убийства.
Освен в лист на Англия, името на Божков се появи и в първия лист " Магнитски ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР