Самолет Су-34 се разби до жилищна сграда в град Ейск

...
Самолет Су-34 се разби до жилищна сграда в град Ейск
Коментари Харесай

Руски военен самолет Су-34 се разби до жилищен блок в Краснодарския край

Самолет Су-34 се разруши до жилищна постройка в град Ейск в Краснодарския край, водачите са катапултирали, оповестиха от съветското министерство на отбрата, представено от ТАСС. Инцидентът е станал при набиране височина за осъществяване на подготвителен полет от военното летище на Южния боен окръг.

" Според отчета на катапултиралите водачи, повода за злополуката на самолета е запалване на един от моторите по време на политане. На мястото на злополуката на Су-34 в двора на един от жилищните квартали, самолетът горивото се е запалило ", прецизират от министерството.

Спешна помощ е пристигнала на място. Пожарът е с четвърта степен на трудност.

След рухването на самолета до жилищния блок огънят е обхванал минимум четири етажа от постройката. Огромен дирек от пушек се издига над града.

По предварителна данни един човек е умрял, а 10 са ранена. 17 жилището в постройката са развалени.

Кадри в обществените медии демонстрират момента на детонацията наоколо до жилищна постройка в Ейск и парашутист, евентуално катапултиралия водач.

Военният сътрудник на издателство " Комсомолская истина " Александър Коц заяви в канала си в Telegram, че се е разрушил Су-34 от 277-и бомбардировъчен авиационен полк.

" Засега главната версия е, че птици влизат в моторите при политане. Пилотите се катапултирали. Възможни са жертви измежду локалните поданици. В самолета нямаше ракети, само че имаше снаряди за оръдието. Тяхната експлозия се чува на видеото ", написа Александър Коц.

Очаквайте детайлности!

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР