Самолет с пътници катастрофира на летище в Истанбул. Инцидентът е

...
Самолет с пътници катастрофира на летище в Истанбул. Инцидентът е
Коментари Харесай

Самолет с пътници катастрофира на летище в Истанбул

Самолет с пасажери катастрофира на летище в Истанбул. Инцидентът е станал на интернационалното летище ”Сабиха Гьокчен ”, което се намира в азиатската част на мегаполиса. На борда му е имало 177 пасарежи, по думите на транспортния министър Джахит Турхан.
Турски медии оповестяват, че пътнически аероплан на самолетна компания „ Пегасус “ е аварирал на летище в Истанбул.

Кореспондентът на ДНА Гамзе Шимшек оповестява, че става въпрос за полетът от Измир за Истанбул, а случаят е станал в 18:00 ч. локално време. Аварийните екипи правят евакуация на пасажерите. В момента всички полети се пренасочват към Летище Истанбул в европейската част на града.

Според информация на Си Ен Ен Тюрк машината е излязла от пистата и се е разрушила, до момента в който е кацала, правейки маневра откъм морето към аеропорта. Корпусът ѝ е опустошен, а на мястото на случая към този момент има екипи на пожарната и незабавна помощ.

Впоследствие самолетът е излязъл на пътя и се е разрушил. От оповестени видеа във турските медии се вижда, че машината е в пламъци.

İzmir'den İstanbul'a gelmekte olan Pegasus'a ait yolcu uçağının parçalandığı ve pistten çıktığı öğrenildihttps://t.co/LxiGQRpkP6pic.twitter.com/8ar8Y04oeU
— T24 (@t24comtr) February 5, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР