Самолет с боеприпаси се е запалил, според данни на губернатора

...
Самолет с боеприпаси се е запалил, според данни на губернатора
Коментари Харесай

Поредна ескалация: Експлозии се чуха на стратегическо летище в Крим


Самолет с муниции се е запалил, съгласно данни на губернатора на Севастопол

Взривове се чуха на летище Белбек в Крим, край Севастопол, оповестяват интернационалните новинарски организации.

На фрагменти, оповестени от плажуващи очевидци, се виждат кълба гъст черен пушек. Вероятно на място има пожари.

Това е поредна ескалация в продължаващия към този момент 8-и месец боен спор сред Украйна и Русия. Инцидентът става по-малко от 24 часа, откакто през вчерашния ден следобяд съветския президент Владимир Путин разгласи четирите украински области – Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск за „ неизменима част от Руската федерация ”.

 

Губернаторът на Севастопол Михаил Развожаев пък оповестява за изключителна обстановка на летището.

„ По време на кацане, аероплан, пренасящ боеприпаци, е излязъл от пистата и се е запалил. Екип на пожарната е дошъл на мястото “, сподели той, представен от журналиста Борис Рожин.

 

В своя телеграм канал военният анализатор е разгласил и различен видеоклип и под него разяснява, че на фрагментите ясно се вижда по какъв начин самолетът излиза от пистата и се взривява.

Експлозии обаче са се чули и в региона на курортния микрорайон Любимовка в северната част на Севастопол, написа УНiАН.

От началото на спора на 24 февруари до момента украинската войска нееднократно е успявала да порази военни цели от стратегическо значение за Москва. При всички сходни случаи точно осведомителните организации от Киев бяха първите, които съобщаваха за следващата „ победа ”. В контрастност от Москва постоянно опровергаваха изказванията, определяйки случилото се като случай.

Още през 2014 година, когато Русия анексира Крим, президентът Владимир Путин даде ясно да се разбере, че офанзива върху военните бази на полуострова се смята за офанзива против Руската федерация. В този смисъл е доста значимо в най-скоро време да стане ясно каква е същинската причина за детонациите на летище Белбек, защото тя е от основно значение за развоя на военния спор.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР