Самолет от Лондон за Пловдив е отклонен, след като е

...
Самолет от Лондон за Пловдив е отклонен, след като е
Коментари Харесай

Кошмар за над 130 българи пасажери на "Райънеър", блокирани вече 12 часа на летището в Тимишоара, където кацнали вместо в Пловдив!

Самолет от Лондон за Пловдив е отклонен, откакто е кръжал над Пловдив и е кацнал в Тимишоара в Румъния. Очевидци, които се следили полета на лайнера по flightradar24.com, откакто летището в Пловдив е било затворено за кацане и политане през вчерашния ден, свидетелстват, че той е кръжал към половин час край София.

Защо не е кацнал в столицата на България не се знае, само че към 20.30 часа поема курс на север и малко след 21 часа каца в Тимишоара.

Над 130 сънародници са блокирани към този момент 12 часа на летището в румънския град. Една от бедстващите се свърза с екипа на bTV и разкри шокиращи детайлности по какъв начин са държани като кучета на летището в Румъния.

" Когато кацнахме тук, чакахме часове до момента в който ни предложат да тръгнем с рейсове. 60 души потеглиха с рейсове, а 130 отказахме и останахме на летището. Тук има майки с бебета. Една жена помоли да й бъдат предоставени памперси и храна за бебето, тъй като са свършили. Раздадоха на всички ваучери по 5 евро и споделиха, че това е всичко, което могат да създадат за нас. Всички магазини са затворени, а тези пари стигат безусловно за едно кафе и вода ", споделя жена, която се намира на летището в Тимошара сега.

Тя изясни, че единственото, което са им дали обещание е когато отвори офисът на Раянеър в Дъблин, да ревизират дали изобщо ще имат опция да им обезпечат транспорт.

Цвета Караянчева изрече възмущението си от обстановката в студиото на утринния блок по Българска национална телевизия и даде обещание да се свърже неотложно с министър Захариева: " Недопустимо е това, в случай че в действителност е по този начин, ще беседвам с министър Захариева, незабавно би трябвало да се задействат, посолствата са по тази причина, с цел да оказват помощ на хората в потребност, разяснява обстановката. "

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР