Самолет на Scandinavian Airlines на път за Испания направи аварийно

...
Самолет на Scandinavian Airlines на път за Испания направи аварийно
Коментари Харесай

Мишка изскочи от храната на пътничка в самолет: пилотът кацна аварийно

Самолет на Scandinavian Airlines на път за Испания направи спешно кацане, откакто в храната на една от пътничките му беше открита „ изненада “. Жената таман се приготвяла да обядва, когато от пакета изскочила мишка и почнала да тича из салона. 

Полетът бил от Осло (Норвегия) за Малага (Испания) в сряда, 18 септември. По някое време гризачът, който изскочил от подноса, почнал да тича из салона и изплашил до гибел всички на борда, пише Daily Star.

Командирът на самолета взема решение да кацне на най-близкото летище в Дания. Един от очевидците, Ярле Борестад, изрази своята версия на събитията във Фейсбук, разкривайки някои детайлности за случилото се по време на полета.

„ Вярвате или не, дамата до мен... отвори храната и оттова изскочи жива мишка “, пише той.

След като мишката била забелязана от членовете на екипажа, водачът нямал различен избор, с изключение на да направи непланирано кацане в Копенхаген. Според разпоредбите самолетът не може да бъде във въздуха, в случай че на борда има гризачи, защото те могат да сдъвчат електрическата апаратура.

Когато самолетът кацнал, пасажерите бяха трансферирани на различен полет и по-късно изпратени в Малага.

Говорител на самолетната компания по-късно излезе с изказване:

„ Това е извънредно рядко събитие. Ние въведохме специфични мерки за тази обстановка, което също включва инспекция с снабдители, с цел да се подсигурява, че това няма да се случи още веднъж. “
 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР