Самолет на Съчуан еърлайнс, извърши аварийно кацане, след като вторият

...
Самолет на Съчуан еърлайнс, извърши аварийно кацане, след като вторият
Коментари Харесай

Китайски Еърбъс А319 кацна със счупено на 10 хил. м предно стъкло

Самолет на " Съчуан еърлайнс ", извърши спешно кацане, откакто вторият водач е " засмукан на половина " от самолета, след строшаване на предното стъкло на пилотската кабина , оповестява " Ройтерс ", цитирайки капитана на самолета.

Капитан Лиу Чуанджиян, приземява ръчно Еърбъс A319, откакто на близо 10 хиляди м надморска височина губи дясното стъкло в пилотската кабина, появява се и неочаквана загуба на налягане и спад в температурата.

" Нямаше предизвестие, ненадейно предното стъкло просто се спука и идващото нещо, което се случи - моят асистент водач бе засмукан на половина от прозореца. Всичко в кабината се озова във въздуха. Повечето от оборудването не функционираше ... не можех да чуя радиото. Самолетът трепереше толкоз мощно, че не можех да чета измервателните уреди ", разяснява капитанът на полета.

Вторият водач, който е бил с защитен колан е привлечен обратно и има пострадвания, още един член на екипаж е ранен при спускането, само че нито един от 119 пасажери на самолета не е бил ранен , оповестява китайската Групово дело " Гражданска въздухоплавателна администрация "

Провежда се следствие, по какъв начин се е стигнало до случая . Самолетът е изхвърчал от централната китайска община Чонгчинг и е пътувал към тибетската столица на Лхаса, кацнал е спешно в югозападния град Ченгду.

" Екипажът ни сервираше закуска, когато самолетът стартира да се разклаща. Не знаехме какво става и се паникьосахме. Тогава кислородните маски паднаха... Преживяхме няколко секунди със свободно рухване, преди да се стабилизираме още веднъж . Все още съм обезпокоен. Не дръзвам да се кача на аероплан. Но съм и благополучен, че оцеляхме ", разяснява един от пасажерите.

Предното стъкло се е счупило към половин час, откакто самолетът е изхвърчал. съгласно докла, машината има 19 912 летателни часа , откогато е във притежание на самолетната компания от юли 2011 година

Инциденти с напукани предни стъкла, се случват постоянно заради птици или удари от мълнии , само че такива с цели предни стъкла са извънредно редки .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР