Самолет на нискотарифната авиокомпания Норуиджиън еър шатъл“ (Norwegian Air Shuttle)

...
Самолет на нискотарифната авиокомпания Норуиджиън еър шатъл“ (Norwegian Air Shuttle)
Коментари Харесай

Самолет с лика на Фреди Меркюри кацна извънредно у нас

Самолет на нискотарифната самолетна компания „ Норуиджиън еър шатъл “ (Norwegian Air Shuttle) извърши необичайно кацане в Бургас тази заран. Машината „ Боинг 737 “ летеше по маршрут Осло – Ларнака, само че над Черно море стартира да обикаля в кръг, през което време евентуално е търсила и получила позволение да бъде призната в Бургас. В последна сметка тя се приземи на морското летище в 10:58 часа. Самолетът престоя там към час и пое към крайната си дестинация в Кипър в 11:56.

Източници от бургаското летище оповестиха, че водачите са поискали кацане по медицински аргументи. Повече детайлности обаче не бяха дадени.

Първоначалните опити да се разбере какво се е случило на борда са останали без резултат. Директорът на аерогарата Георги Чипилски не дава отговор на повикванията, предава Флагман.бг.

Все отново от норвежката самолетна компания отговорят. Ето какво декларират от там за случая:

" Наложи се да отклоним самолета поради медицински случай с един от пасажерите. Когато имаме сходни произшествия, се свързваме с медицински специалисти, които поемат пасажера, откакто кацнем. Самолетът (ни) продължи по курса си (към Кипър) със закъснени от 1.25 часа "
 Самолетът кръжи към Черно море близо 15 минути, през които явно чака позволение за кацане.
Кацналият в Бургас аероплан е изрисуван с лика на Фреди Меркюри и е един от петте в авиопарка на „ Норуиджиън “, с които се отдава респект на именити международни звезди. Останалите четирима, изрисувани върху опашките на сомелитети са британският футболист Боби Мур, уелският детски публицист Роалд Дал, трагично починалата английска пилотка Ейми Джонсън, която се счита за пионер в авиацията и Фреди Лейкър – създателят на „ Лейкър еъруейс “.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР