Самолет на Air Serbia със 125 пътници и петима членове

...
Самолет на Air Serbia със 125 пътници и петима членове
Коментари Харесай

Сигнал за бомба върна сръбски самолет за Москва обратно в Белград

Самолет на Air Serbia със 125 пасажери и петима членове на екипажа на борда , е бил заставен да се върне на летище " Никола Тесла " в сръбската столица Белград малко след излитането си за съветската столица Москва.

Причината е опасност за сложено взривно устройство, изпратена по имейл, заяви " Танюг ".

В сходство с процедурите е разпоредено връщането на самолета на летището в Белград.

Самолетът на Air Serbia с полет за Москва е кацнал сполучливо на летище " Никола Тесла ", са удостоверили за Танюг от Министерство на вътрешните работи. Пътниците са били евакуирани и няма известия за потърпевши.
 Украйна се възмути, че Сърбия прави пари от пролята украинска кръв
Украйна се възмути, че Сърбия прави пари от пролята украинска кръв

Сърбия е единствената страна в Европа с намерено небе за Русия

Припомняме, че по-рано, Украйна укори управляващите в Сърбия, че вършат бизнес от пролятата украинска кръв поради съветската експанзия.

" (Сръбската авиокомпания) Air Serbia удвои директните си полети до Москва, до момента в който авиопревозвачите от Европейски Съюз прекратиха полетите до Русия и затвориха въздушното пространство за всички съветски самолети ", написа в Туитър украинският заместник-министър на външните работи Емине Джепар.

Тя акцентира, че Сърбия е единствената страна в Европа с намерено небе за Русия.

За една страна претендент за Европейски Съюз е нeдостойно да прави пари от кръвта на украинците, безапелационна бе Джепар.

Изявлението ѝ идва, откакто английското издание " Гардиън " заяви, че руснаците употребяват малка врата, известна като " сръбската задна врата ", с цел да летят до Европа, заобикаляйки възбраната на Европейски Съюз за полети до и от Русия.

Компанията Air Serbia, която е най-вече държавна благосъстоятелност, удвои броя на директните полети от Москва до Белград до 15 седмично. Целта е да може да отговори на бързо възходящото търсене, откакто Съюзът забрани на съветски самолети и самолетни компании да навлизат във въздушното му пространство поради нахлуването на съветския президент Владимир Путин в Украйна.

В отговор Русия затвори небето си за самолети на Европейски Съюз и Англия.
 Европейска комисия: Очакваме от Сърбия последователно да съгласува политиката си с Европейски Съюз
Европейска комисия: Очакваме от Сърбия последователно да съгласува политиката си с Европейски Съюз

Сърбия поддържа резолюция на Организация на обединените нации, осъждаща Русия

Въпреки че Сърбия не е член на Европейски Съюз и отхвърли да наложи наказания против Русия, нейните самолети са свободни да пресичат въздушното пространство на Съюза.

Това направи балканската страна " единственият европейски въздушен кулоар, останал отворен за Русия ", счита компанията за разбор на пътувания ForwardKeys.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР