Самолет Л-410 се разби в неделя в руската република Татарстан,

...
Самолет Л-410 се разби в неделя в руската република Татарстан,
Коментари Харесай

Руски самолет с парашутисти се разби в Татарстан

Самолет Л-410 се разруши в неделя в съветската република Татарстан, при което починаха 16 души и бяха ранени шестима, съобщи Ройтерс.

Според министерството на изключителните обстановки, представено от ТАСС, самолетът е превозвал група парашутисти. Самолетът е двумоторен турбовитлов товарен модел, предопределен за полети на къси дистанции.

Според източници от незабавните служби, представени от ТАСС, екипажът не е съобщил за механически проблеми на борда. Все още не са публично оповестени аргументи за злополуката, само че съгласно авиационните служби е допустимо тя да се дължи на претоварване, защото на борда на самолета са се намирали 21 пасажери, а той е разчетен да транспортира единствено 19.

Въпреки това не се изключва опцията и за човешка неточност или техническа нередовност.

Това е третата сериозна злополука тази година за този модел аероплан. Предишните две се случиха в Сибир. На 19 юни в Кемеровска област се разруши аероплан Л-410, който също превозваше парашутисти. Тогава починаха петима. На 12 септември в Иркутска област катастрофира пътнически аероплан от този вид. При тази злополука починаха четирима.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР