Самолет Falcon 10, изпълняващ чартърен санитарен полет от Гая в

...
Самолет Falcon 10, изпълняващ чартърен санитарен полет от Гая в
Коментари Харесай

Изчезна самолет, летящ от Индия за Москва: На борда може да е бил крупен руски бизнесмен

Самолет Falcon 10, изпълняващ под наем хигиеничен полет от Гая в Индия до Ташкент-Жуковски, е липсващ от радарите в Афганистан, оповестиха от Росавиация. По предварителни данни на борда е имало шестима души - четирима членове на екипажа и двама пасажери

Фитнес магнатът Райнер Шалер е пътувал със фамилията си

От Росавиация оповестиха, че са по отношение на авиационните управляващи на Афганистан и Таджикистан, написа Би Би Си.

Възможно е повода за злополуката да е отвод на два мотора, пишат съветски медии, като се базира на оперативните служби.

Руската преса заяви, че на борда на санитарния бизнес аероплан може да са се намирали огромен съветски предприемач и брачната половинка му - те са били транспортирани от Тайланд.

Контактът с екипажа е бил загубен малко след излитането

Списъци на екипажа и пасажерите на изчезналия аероплан се появиха в каналите на Телеграм. Всички фамилни имена в тях са съветски.

Самолетът принадлежи на Athletic Group LLC и на частно лице. Той е регистриран в съветския държавен указател на гражданските въздухоплавателни средства, оповестиха от Росавиация.

Полетът е от 13 януари от Банкок до Пукет

Следственият комитет на Русия към този момент е образувал наказателно дело по отношение на злополуката на самолета с руснаци на борда.

Министерството на гражданската авиация на Индия написа в X, че въпросният аероплан е бил дребен и е регистриран в Мароко.

Полицията в Северен Афганистан е получила известие за самолетна злополука в провинция Бадахшан, заяви Ройтерс. Според известия в медиите самолетът се е отклонил от курса и се е разрушил в планина в окръг Зебак, на към 30-40 км от границата с Таджикистан и на повече от 100 км от центъра на провинция Бадахшан - Файзабад.

Преди злополуката водачът е съобщил за механически проблеми.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР