Самолет Ан-26 с близо 30 души на борда изчезна от

...
Самолет Ан-26 с близо 30 души на борда изчезна от
Коментари Харесай

Една от версиите: Пилотска грешка е пратила руския самолет в морето

Самолет Ан-26 с близо 30 души на борда изчезна от радарите над съветския далекоизточен полуостров Камчатка. Самолетът е изпълнявал полет от Петропавловск Камчатски (административен център на Камчатския край) до селището Палана, когато връзката с него прекъснала.

ТАСС съобщи, че една от първичните версии е за пилотска неточност. Инцидентът може да се дължи на неточност при пилотиране при неприятна видимост, показва организацията. В ход е интервенция по издирването на самолета. Службите допускат, че самолетът може да се е разрушил в морето.

Самолетът е липсващ от радарите на близо 10 километра от летището в Палана. Всички оперативни служби в региона са вдигнати по паника. Създаден е специфичен действен щаб. Самолет и два хеликоптера са изпратени по маршрута на изчезналия Ан-26 на компанията „ Камчатское авиационное предприятие”, споделиха управляващите в Камчатския край. По време на случая в региона е имало неподходящи метеорологични условия.

ТАСС съобщи, че на борда на самолета е имало 29 души: 23 пасажери и 6-членен екипаж. Повечето от пасажерите са поданици на Палана. Изчезналият Ан-26 е бил издигнат през 1982 година, а документът му за летателна валидност изтича на 30 август 2021 година В администрацията на селището Палана е открита гореща линия. Пътническият Ан-26 е бил механически изправен преди полета. Екипажът не е докладвал за проблеми, преди да прекъсне връзката с него, сподели източник от службите за незабавна помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР