Самоизолацията определено има своите и позитивни, и негативни черти. На

...
Самоизолацията определено има своите и позитивни, и негативни черти. На
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако спрем да излизаме навън

Самоизолацията несъмнено има своите и положителни, и отрицателни черти. На мнозина тя не се отразява по никакъв начин добре, тъй като са привикнали да са постоянно на открито и в придвижване, до момента в който други избират да прекарват колкото се може повече време вкъщи.

Ако сме от тези, първите, евентуално на моменти имаме възприятието, че не сме излизали от цяла безкрайност, даже и да става дума за два-три дни . А учени ни дават отгово на въпроса какво ще се случи с нас, ако в действителност спрем да си демонстрираме носа на открито.

Това може да е най-хубавото, което да създадем в този миг , с цел да спрем разпространяването на COVID-19 и да минимизираме риска да се заразим. Но носи след себе си значително последици за тялото и духа ни.
 Снимка 476936

Слънчевата светлина , която си набираме с разходки на открито, провокира верига от реакции, които са от значително значение за нашия живот. Те са свързани най-много с генерирането на витамин D, който от кожата ни минава в черния дроб, а по-късно се задейства в бъбреците.

Витамин D е значим за абсорбирането на калция от храната , която консумираме, с цел да имаме здрави кости. Защото и те, както и кожата ни, имат потребност от слънце. В противоположен случай си подсигуряваме деминерализация на костите и болести като артрит и остеопороза.

Не е за подценяване и фактът, че витамин D е мощен имуностимулатор, който ни защищава от меланхолия, рак и сърдечно-съдови болести.
 Снимка 476938

Но освен слънцето прави смяната. Според редица проучвания, да бъдем измежду природата има позитивен резултат върху физическото и прочувственото ни положение. По-вероятно е да се усещаме прочувствено постоянни и да изпитваме обич и емпатия. А от тях имаме огромна потребност освен в този момент.

За разлика от това, при престояване в среда, основана от индивида (като огромния град), в мозъка се генерират най-вече страсти като боязън и стрес . А те имат отрицателен резултат върху здравето ни, предава AsapScience.
 Коронавирусът, витамин D и потребност ли е да го одобряваме като хранителна добавка
Витамин D ли е най-полезен против ковид

Фактите приказват

Ако прекарваме цялото си време у дома, шансът да сме в легнало или седнало състояние е доста огромен. И това води след себе си своите негативни последици. Продължителното седене е обвързвано с повишен риск от сърдечно-съдови болести и диабет вид 2. Освен това, колкото повече седим, толкоз по-вероятно е да умрем по-млади .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР