Самоделната бомба, която рани 30 души след частичното си взривяване

...
Самоделната бомба, която рани 30 души след частичното си взривяване
Коментари Харесай

Полицията в Лондон: Полувзривената бомба в метрото е била много мощна

Самоделната бомба, която рани 30 души след частичното си взривяване в лондонското метро преди седмица, е имала капацитет да аргументи доста по-големи опустошения. Това заяви комисарят на лондонската полиция Кресида Дик, представена от Ройтерс.

Бомбата беше взривена във вагон на метростанция " Парсънс грийн " в Западен Лондон тъкмо преди седмица. Това беше петата огромна терористична офанзива в страната през тази година.

До момента шестима души са арестувани по отношение на офанзивата, от които четирима остават в ареста.

" Това беше доста, доста рискова бомба. Тя беше отчасти детонирана, имала е огромно количество експлозив, а също и шрапнели. Можело е да бъде доста по-лошо ", сподели Дик в изявление за радио LBC.

Тя разкри, че през последните няколко месеца са били осуетени шест атентата.

Британската полиция заяви, че един от задържаните по отношение на гърмежа в лондонското метро предходната седмица - 21-годишен мъж от сирийски генезис, е бил освободен, без да му бъде предявено обвиняване, съобщи АП.

Младежът бе арестуван пред ресторант за бързо хранене в Лондон в събота - ден след терористичната офанзива на метростанция " Парсънс Грийн ".

Още пет индивида са арестувани по случая и към този момент остават в ареста, в това число и 18-годишен юноша от Ирак, арестуван в събота на пристанище Дувър на Ламанша. Трима мъже бяха задържани в Нюпорт, Уелс, при започване на тази седмица, а 17-годишен младеж бе арестуван рано тази заран в Южен Лондон.

На нито един от обвинените до момента не са повдигнати обвинявания. Имената им не бяха разкрити.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР