Самоделна бомба избухна пред вилата на известен адвокат от Монтана,

...
Самоделна бомба избухна пред вилата на известен адвокат от Монтана,
Коментари Харесай

Самоделна бомба избухна пред вилата на известен адвокат от Монтана

Самоделна бомба избухна пред вилата на прочут юрист от Монтана, оповестява " Нова телевизия ". Пострадали при гърмежа няма. Това е второ нападение против Красимир Босев. През 2019 година беше взривена колата му.

Покушението против известния юрист Красимир Босев става към 17 часа в сряда, в къщата му в монтанското село Войници. Точно тогава юристът отишъл до парцела си. Самоделното взривно устройство е било заложено пред вратата на вилата и е било видяно от юрист Босев преди да избухне.

„ Тук има чешма. Всичко се е вдигнало нагоре. Някаква жичка е имало вързана тук “, споделя  Филка Александрова, гражданин на село Войници.

При идването си Босев в началото не забелязал взривното устройство. Влязъл в парцела и минути по-късно видял бомбата. Веднага се обадил в полицията, описват съседи.

„ Дадени са му указания да се отдалечи и по тази причина евентуално не е потърпевш, след което оперативната група открива, че към този момент се е взривило това устройство или към този момент се е задействало. Но по какъв начин тъкмо с отдалечено ли - ще разберем от специалистите. Ако е бил близо -вероятно е щял да пострада “, показва прокурор Лили Илиева.

Взривната вълна чупи прозорците на къщата. От прокуратурата в Монтана оповестиха, че досега няма обвинен или арестуван по случая. А юриста отхвърли да разяснява.

 „ Предстои назначението на експертизи, с цел да установим точния размер на вредите, както и експертиза по отношение на взривното устройство, което е най-важното. Работим и, несъмнено, по авторството на действието, само че за момента нямаме насоки и не работим против съответни лица, само че прецизираме кой има претекст да извърши сходно действие “, твърди прокурорът.  

На 7 октомври 2019 година в гаража на Босев избухна друга самоделна бомба. Тогава изгоря изцяло джипа му. Взривът нанесе и съществени материални вреди в постройката. Животът на 12 фамилии беше заплашен. Тогава той предполагаше, че покушението е обвързвано с работата му.

„ Тези хора са решили, че би трябвало по този метод да ме сплашат и да ме откажат да пазя моите клиенти, което аз държа да им оповестя посредством Нова телевизия, че това няма да стане “, съобщи юрист Красимир Босев.

Дни след този гърмеж беше арестуван 57 -годишен мъж, престъпно проявен, с голям брой присъди. След водено дело, той беше наказан за осъществяването на палежа на осем години затвор. Досега няма данни, кой обаче е поръчителят му.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР