Самочувствието е важно както за кариерата ви, така и за

...
Самочувствието е важно както за кариерата ви, така и за
Коментари Харесай

Разликите между уверените и арогантните хора

Самочувствието е значимо както за кариерата ви, по този начин и за персоналния ви живот, тъй като постоянно от него зависи по какъв начин останалите се отнасят с вас. Прекалено огромната убеденост обаче от време на време се трансформира в надменност - извънредно неприятна линия. За да не се случва това, прочетете разликите сред хората със самочувствие и арогантните хора, посочени от Inc.com. Уверените персони:

1. Слушат доста повече, в сравнение с приказват.

Самохвалството е маска, която прикрива дълбока неустановеност. Истински уверените хора са спокойни и скромни. Те имат построено мнение по въпроса, само че желаят да знаят и какво мислят останалите.

Затова те задават въпроси с отворен край, които дават на събеседниците им свободата да бъдат изчерпателни и самоаналитични. Питат хората какво вършат, по какъв начин го вършат, какво им харесва, какво са научили и по какъв начин да постъпят, в случай че попаднат в сходна на тяхната обстановка.

2. Насочват светлината на прожекторите върху другите.

Може би в действителност са свършили по-голямата част от работата. Може би са се справили с най-големите трудности. Може би е правилно, че са трансформирали група от обособени персони в чудесно работещ екип.

Истински уверените хора не парадират със своите благоприятни условия и достижения. Те не търсят славата, тъй като им стига да знаят, че постигнали това, което са желали. Те нямат потребността от самопризнание на останалите, тъй като същинското утвърждение идва от вътрешната страна.

3. Не унижават другите.

Най-общо казано, хората, които обичат да клюкарстват и да приказват зад тила на другите, го вършат, тъй като се надяват бележит себе си, като се сравнят с някой, който намират за по-неспособен и незапознат от самите тях. Единственото съпоставяне, което вършат уверените хора, е сравнението със себе си и с индивидът, който се надяват да бъдат някой ден.

4. Не се опасяват да изискат помощ.

Много хора мислят, че молбата за помощ е симптом на уязвимост. Те имат вяра, че в нейната основа стои неналичието на познания, умения и опит.
Уверените хора не се опасяват да признаят слабостите си. По тази причина, те постоянно търсят помощ от другите, освен тъй като са задоволително мощни, с цел да признаят, че се нуждаят от помощ, само че и тъй като знаят, че по този метод демонстрират почитание към индивидът, който са потърсили.

5. Поемат отговорност за грешките си.

Несигурността има наклонността да ражда фалш, до момента в който увереността ражда откровеност и почтеност. По тази причина, уверените хора в никакъв случай не бягат от отговорност за своите дейности. Те нямат нищо срещу тяхната неточност да служи за образец на останалите.

6. Защитават позицията си не тъй като мислят, че постоянно са прави, а тъй като не се опасяват да бъркат.

Самонадеяните хора са склонни да застават зад една позиция и да я пазят непременно, пренебрегвайки всички разнообразни отзиви и гледни точки. Те са уверени в своята правотата и желаят (по-скоро се нуждаят) и вие да го знаете.

Истински уверените хора нямат нищо срещу да бъдат опровергани. Те знаят, че да схванеш истината е доста по-важно от това да бъдеш прав. Когато сбъркат, те не се опасяват да признаят грешката си и да преразгледат своята позиция.

Източник: expert.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР