Само за тази година френските органи на реда са предотвратили

...
Само за тази година френските органи на реда са предотвратили
Коментари Харесай

Френският вътрешен министър: Само тази година имаме 9 предотвратени атентата

Само за тази година френските органи на реда са предотвратили девет терористични атентата, съобщи вътрешният министър Жерар Колон в ефира на телевизия Бе Еф Ем.

Терористичната опасност във Франция остава висока, предизвести министърът.

По думите му в базата данни на министерството са регистрирани за момента близо 18 хиляди склонни към осъществяване на атентати поданици на Франция с радикални възгледи.

Колон осведоми също, че по последни данни във Франция са се върнали 217 бойци от въоръжени групировки, настоящи в Сирия.

Това „ изисква от нас още повече усърдие в битката с тероризма”, съобщи френският министър.

От 2015 година във Франция е в действие изключително състояние, въведено след атентатите в Париж от ноември с. година Действието му изтича през ноември 2017 година По-рано Колон заяви, че френските управляващи нямат желание да преразглеждат проектите си за унищожаване на изключителното състояние по отношение на терористичния атентат в Барселона на 17 август.

В последните две години в 13 страни, най-много в Западна Европа, има 150 атентата или опита за атентати – това е съвсем всяка седмица. В същото време радикализацията продължава, това е резултатът, разяснява преди ден Алекс Алексиев в предаването „ Тази заран “ по bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР