Само за последните два месеца ДА “Държавен резерв и военновременни

...
Само за последните два месеца ДА “Държавен резерв и военновременни
Коментари Харесай

Само 4 нарушения от общо 287 проверки на складовете за нефт и нефтопродукти

Само за последните два месеца ДА “Държавен запас и военновременни ресурси ” извърши 287 инспекции за съблюдаване на наредбите на Закона за запасите от петрол и нефтопродукти, оповестиха от Агенцията.

За интервала март-април 2023 г чиновници на териториалните дирекции на ДА “Държавен запас и военновременни ресурси ” са създали 11 планови и 276 извънпланови инспекции на задължени лица и съхранители, притежаващи хранилища по чл.34 от Закона за запасите от петрол и нефтопродукти.

Проверени са сдружения, осъществявали импорт и/или вътрешнообщностно идване /ВОП/ на нефтопродукти и съхранители, притежаващи хранилища, регистрирани по член 38 от Закона за запасите от петрол и нефтопродукти.

Съставени са 4 акта за определяне на административни нарушавания.

Проверките са извършени на територията на цялата страна и са част от активността на ДА ДРВВЗ и вменените й от закона функционалности. Агенцията реализира държавния контрол върху основаването, съхраняването, обновяването, използването и възобновяване на запасите от петрол и нефтопродукти за обезпечаване на снабдяването с течни горива в случаите на затрудняване или значимо спиране на доставките в страната и в други държави-членки на Европейския съюз и/или според влезнало в действие решение на Международната организация по енергетика за разпределяне на ресурси.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР