Само за последната седмица ОП "Чистота" състави 5 акта на

...
Само за последната седмица ОП "Чистота" състави 5 акта на
Коментари Харесай

Съставиха 5 акта за нелегални сметища в Пловдив

Само за последната седмица Оперативна програма "Чистота " сформира 5 акта на компании и жители за нерегламентирано изхвърляне на боклуци, заяви шефът на общинското дружество Иван Стоянов. Като образец той уточни случай с фирмен бус, който се опитал да изхвърли строителни боклуци на ул. "Еледжик " 11. Там в действителност е подложен резервоар за строителни боклуци с съдържимост 4 кубични метра. Той обаче е предопределен единствено за семействата. Изрично е маркирано, че еднократно изхвърленият след домакински ремонт боклук не може да надвишава 1 куб. м.
Иван Стоянов подсети, че според Закона за ръководство на отпадъците и Наредбата за ръководство на отпадъците на територията на Община Пловдив всички търговски обекти, индустриални, икономически и административни здания са задължени да провеждат разделно събиране на формираните боклуци и предаването им на лица, притежаващи документ по чл.35 от закона. Всяко нарушаване се глоби от способените институции.

Съгласно решение на Общинския съвет от предходната година Оперативна програма "Чистота " също получи пълномощията да глоби нарушителите. Около 50 чиновници на предприятието бяха подготвени в профилирани курсове и прецизно съблюдават спазването на общинската разпоредба и при установени нарушавания глобяват и сформират актове.

Съдове за строителни боклуци вид "Лодка ", предопределени за жители, са сложени на 7 места в 6-те региона на Пловдив:

Район "Централен "
ул. "Юрий Венелин " №2
ул. "Странджа " №1
Район "Западен "
ул. "Юндола " №28 - 30 /обръщалото на градските автобуси/
Район "Северен "
ул. "Еледжик " №11 /обръщалото на градските рейсове под Карловския надлез/
Район "Тракия "
ул. "Цар Симеон " /до ЖП гара "Тракия ", околовръстното/
Район "Източен "
ул. "Богомил " /срещу №98/
Район "Южен "
ул. "Даме Груев " №64 А /пред базата на Оперативна програма "Чистота "/
Директорът Иван Стоянов разясни, че обвързване на компаниите е сами да обезпечат извозването на отпадъците. Могат да се извърнат към Оперативна програма "Чистота " на тел. 032/675 817, което да им даде контейнери вид "Лодка " против възнаграждение по одобрен с решение на Общинския съвет ценоразпис, или да потърсят услугите на други профилирани компании. Същото се отнася и за жителите, които желаят да изхвърлят строителни боклуци над 1 пространствен метър.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР