Само за последната седмица, горещата вълна в Канада причини смъртта

...
Само за последната седмица, горещата вълна в Канада причини смъртта
Коментари Харесай

Десетки загинали от жега в Канада, в Ирак жегата доведе до ваканция

Само за последната седмица, горещата вълна в Канада аргументи гибелта на минимум 17 души, съобщи БГНЕС.
Високите летни температури предизвикаха 12 смъртни случаи единствено в източната провинция Монреал, оповестиха районните здравни управляващи. Медиите оповестиха за други пет жертви на горещините единствено за последните 48 часа.
Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо направи особено изказване, в което прикани жителите на северната страна да бъдат извънредно деликатни, защото се чака рекордните температури да се задържат в централните и източни провинции.
Синоптиците в Канада са записали 34 градуса по Целзий, които съчетани с високата мокрота на въздуха са рискови за възрастните и хроничноболните.
Далеч по-високи температури от над 50 градуса по Целзий принудиха управляващите в Ирак да разгласят изключителна ученическа почивка, съобщи турската IHA. Горещата вълна, която продължава към този момент повече от седмица, докара до формалното преустановяване на занятията в областите Мисан и Дияла.
Синоптиците плануват рекордните температури да се задържат най-малко още седмица, а здравните управляващи се обърнаха с предизвестие към жителите на близкоизточната страна да се въздържат от излизане на открито през най-горещите часове на деня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР