Само за половин ден преработеното с български оригинални части устройство

...
Само за половин ден преработеното с български оригинални части устройство
Коментари Харесай

Българи източили банковите карти на десетки хора в Рим

Само за половин ден модифицираното с български истински елементи устройство за изтегляне на пари на филиал на банка "Уникредит " съумяло да изкопира кодовете на картите на доста хора. Никой от тях не усетил, че банкоматът до стълбището на Испанския площад в италианската столица е "модифициран ", заяви вестник ”Кориере каузи сера”, представен от "24 часа " .

Задържани на място за измамата били 28-годишният Кирил Делчилов и 55-годишният Валери Ганев. В хотелска стая на близката улица „ Венти сетембре” ги чакал и техният съизвършител - 44-годишният Ацко Ванцов. Вътре били открити 12 магнитни клонирани карти и една със запаметени десетки информации за кодове, пари и компютър.

Ударът на българите бил усетен от карабинери, които ревизират всяка заран банкоматите в историческия център. В случай на видяни нередности те причакват наоколо нарушителите. По същия метод били хванати и нашенците. Тепърва следствието ще открива дали те са източвали карти и в други региони на Рим.

Това се случва единствено дни, откакто италианските карабинери удариха тайфа, профилирана в този вид закононарушения, която работила в цяла Европа. По този мотив са задържани нарушители освен в Рим, а и в България, добавя „ Кориере каузи сера”.

Предполага се обаче, че последните трима задържани българи са част от друга тайфа. В момента те се намират в пандиза „ Реджина Чели ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР