Само за пет дни Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция

...
Само за пет дни Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция
Коментари Харесай

Николай Каварджиклиев: За 5 дни ДФ Земеделие изплати над 136 млн. лв. в помощ на производителите

Само за пет дни Държавен фонд „ Земеделие “ – Разплащателна организация (ДФЗ – РА) подреди заплащания за над 136 млн. лева (136 265 375 лева.) в помощ на земеделските производители. Средствата са в три посоки – „ Държавни помощи “, „ Директни заплащания “ и „ Селскостопански пазарни механизми “. Това заяви изпълнителният шеф на институцията Николай Каварджиклиев.

" Фермерите посрещат с паники започващия икономически сезон, а държавните управления от Европейски Съюз – с безпокойствие за застраховане на продоволствената сигурност на своите нации. На фона на напрегнатата интернационална конюнктура, възходящите цени на енергоносителите, които водят до скок при себестойността на новата земеделска продукция, работата на Разплащателната организация е извънредно виновна ", посочи шефът на Държавна фирма " Земеделие ".

" Трябва съответно да защитим ползите на българските стопани. За тях е извънредно значимо дали дотациите от Кампания 2021 ще дойдат в точния момент, с цел да заложат новата годишна продукция или да подсигурят храна на животните, преди да е станало прекомерно късно. Фонд „ Земеделие “ подхожда с голяма отговорност и схващане към тази многопластово усложнена обстановка. Затова поемам ангажимент към стопаните да не бавим нито с ден заплащанията към тях. Помощна е най-полезна и ефикасна, когато се дава в точния момент, в подобаващия миг. Ако закъснее, даже и да е неведнъж по-голяма, тя се обезсмисля ", акцентира Каварджиклиев.

Мерките на Държавна фирма " Земеделие " са в унисон с изведения от вицепремиера и министър на стопанската система Корнелия Нинова приоритет за бързо подкрепяне на българските производители.

„ Намесата на страната сега в разнообразни браншове на стопанската система е наложителна.”, съобщи през днешния ден Нинова и уточни намесата на страната да помогне на бизнеса с 250 лева за мегаватчас, както и намесата на страната да помогне на семействата с мораториум върху сметките на българските фамилии. „ При нас всекидневно идват работодатели и синдикати и споделят: „ Помогнете “. Ако в този момент страната не се намеси, то по кое време? “, добави вицепремиерът.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР