Само за първия час на изборния ден в офиса и

...
Само за първия час на изборния ден в офиса и
Коментари Харесай

Само за първия час на гласуването: Над 20 вида нарушения

Само за първия час на изборния ден в офиса и платформите за сигнали на КП „ Изправи се! Мутри вън! “ са получени сигнали за над 20 типа нарушавания на изборния развой.

Масово изборните секции не бяха отворени в 7:00 ч., като сигнали за това сме получили от Секция 63 в 121 СУ, Триадица, 23 МИР – София, както и в Секция 85, още веднъж в Триадица. Сигнали за неотворени в точния момент секции са получени и от Плевен.

В Област Плевен, МИР 15, не са допускани покровители и представители на обединението да се записват в СИК. След сигналите от страна на обединението за нарушаванията покровителите бяха регистрирани.

В някои лечебни заведения няма заявления за гласоподаване при членовете на секционните изборни комисии, които са част от пакета с документи.

Заради неотворените секции в точния момент пред 37 СУ в столичния квартал " Люлин " се извиха опашки от гласоподаватели.

От Добрич са получени сигнали за неработещи машини за гласоподаване с аргумента, че това се дължало на ниските температури. В Хасково също има сигнали за неработещи машини. Масово ръководителите и членовете на СИК не знаят по какъв начин се работи с машините за гласоподаване и оповестяват, че не са били инструктирани.

" Получихме сигнал за пропаганда в изборния ден и в деня за размисъл от кмета на Оряхово. Граждани оповестяват за пропаганда в деня за размисъл в Кюстендил, както и че кметицата в село Коняво е агитирала от къща на къща през вчерашния ден.

Сигнал за пазаруване на гласове по 30 лева е получен от Русе. Аналогични сигнали получихме и от Стара Загора, където жители оповестяват за цена на глас 50 лева

В София, в Студентски град (23 МИР-София), секция 51, членовете на секционната комисия са желали да поставят печати върху разписките от машинното гласоподаване, което е неразрешено. Екипът от адвокати на обединението изпрати тъжба до РИК на 23 МИР по сигнала.

В секции в страната членовете на СИК са упорствали гласоподавателите да отворят към този момент попълнена бюлетина с мотив, че би трябвало да откъснат отрязъка, което е опит за откриване на тайната на вота.

Международни водачи, които са български жители и влизат от чужбина, алармират, че са под карантина и не могат да гласоподават, тъй като нямат време да подадат заявление за преносима секция, нито да си създадат ПСР тест за освобождение от карантина, защото всеобщо лабораториите не работят в съботния ден и през днешния ден.

Към 11:00 ч. обединението ще осведоми и за идната група нарушавания, за които алармират жители от цялата страна на платформите ни за сигнали ", допълват от " Изправи се.БГ ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР