Само за няколко часа екипите на "Фискален контрол“, които извършват

...
Само за няколко часа екипите на "Фискален контрол“, които извършват
Коментари Харесай

Два хотела на един собственик по морето с рекорд за нарушения

Само за няколко часа екипите на "Фискален надзор “, които правят инспекции по Южното Черноморие, откриха редица нарушавания на данъчното и осигурително законодателство при два хотела, които са благосъстоятелност на един и същи човек. Инспекторите ще наложат общо 23 акта за определяне на административни нарушавания, а двата обекта ще бъдат запечатани.
За неиздаване на касова записка следва да бъде затворен и хотел в град Бургас. Поради укриване на обороти, същата мярка ще бъде наложена и на две от най-големите нощни заведения в регионалния център. Те са били тествани на правилото на тайния клиент, като при контролните покупки инспекторите не са получили касови бележки.
И за други фрапиращи случаи при инспекциите на "Фискален надзор “ оповестяват от Националната организация за приходите. При един от огромните аквапаркове по Южното Черноморие данъчните чиновници открили, че нито едно от 19-те фискални устройства на обекта не е подавало информация за оборотите си към Национална агенция за приходите от края на юни тази година.
И тази година стотици данъчни инспектори от звеното за фискален надзор, взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи и Агенция "Митници “, правят лятна контролна акция по Черноморието. От началото на акцията до в този момент се осъществени общо над 7 000 инспекции, като запечатаните до този миг обекти са 151.
От Национална агенция за приходите напомнят, че и през тази година неиздаването на касова записка се глоби неотложно със запечатване на комерсиалния обект, с изключение на нормалната санкция, само че главната цел на проверяващите е да насърчат доброволното съблюдаване на данъчните условия.
От приходното ведомство употребяват също и отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите си, с цел да откриват рискови търговци, чиито продажби доста се разграничават от нормалните.Освен хотели, заведения за хранене, питейни заведения, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг са подложени тържища и борси, които доставят хотелите с храни и питиета, допълват от Национална агенция за приходите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР