Само за най-малките деца, които са в ясла, първа или

...
Само за най-малките деца, които са в ясла, първа или
Коментари Харесай

Родители ще освобождават само най-малките от градина заради Covid

Само за най-малките деца, които са в ясла, първа или втора група родителите сами ще могат да вземат решение дали да ги пускат на детска градина. Засега предучилищната за 5 и 6-годишните остава наложителна, като се чакат спомагателни инструкции от Министерство на образованието. Това заяви пред Mediapool Мария Минчева, шеф на дирекция “Образование” в Столична община.

На малчуганите, които са освободени от родителите им, обаче ще се пишат отсъствия. Те ще се извиняват по длъжностен път като родителят уточни, че детето отсъства поради пандемията. Този режим ще остане до момента в който страната е в изключителна епидемиологична конюнктура, а след отпадането ѝ се чакат инструкции от Министерство на здравеопазването.

“Родителите няма да могат да освобождават децата, които са в подготвителни групи, т.е. 5 и 6-годишните. За тях ще чакаме инструкции от министъра на образованието и науката”, добави Минчева. По принцип се чака за децата в предучилищна да има наложителен брой дни със занятия, само че занапред следва да се видят условията.

Облекчение е, че само и единствено за децата, които за първи път постъпват в детска градина или ясла, ще се изискват преди този момент медицински документи.

“Това е едно напътствие, което през август получихме от Министерство на здравеопазването и в него доста ясно се споделя, че родителите са длъжни да дават нужните медицински документи само за деца, които за първи път посещават детска градина, т.е. при планов банкет на новоприети деца”, посочи още Минчева. За останалите деца ще се съблюдават инструкции на РЗИ, който споделят, че децата, които са отсъствали, не следва да вървят при джипито да взимат медицински бележки. Голяма част от тях през лятото са на село при бабите си и дядовците си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР