Само за месец Столичната община е засякла над 60 автомобила

...
Само за месец Столичната община е засякла над 60 автомобила
Коментари Харесай

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев: Полицията да влезе в ролята си и да излезе по улиците на София

Само за месец Столичната община е засякла над 60 автомобила да се движат с над 200 км/ч на Околовръстното. На бул. " Сливница " са засечени 13 000 нарушавания на скоростта, като най-бързо миналият автомобил се е движел със 148 км/ч. Това разгласи в ефира на „ Здравей, България " ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Полицията да си влезе в ролята и да излезе по улиците в София, изиска Георгиев.

Вече 2 дни подред жителите на столичния регион „ Илинден " се събират на алегоричен митинг на мястото, на което двама млади души изгубиха живота си. Техните претенции - повече ограничения на пътя.

Инцидентът провокира и свикването на изключително съвещание на Столичния общински съвет този четвъртък, на съвещанието е поканен и вътрешният министър.

„ Не може 15 патрулни автомобила да се грижат за реда в случай, че в София има 1 милион коли. За 70 000 коли би трябвало да следи една патрулка ", сподели Георги Георгиев.

„ От 7 юли предходната година до момента при всевъзможни мотиви обясняваме и желаеме от Министерство на вътрешните работи повече жива мощ по улиците на София. От злополуката на бул. „ Черни връх " до през днешния ден нищо не се промени в отношението на Министерство на вътрешните работи. В София има три камери за скорост. Как ще управляват скоростта, без да глобяват? ", попита общинарят.

Градът е раздиран от гонки, безапелационен е Георгиев. По думите му не може на всички места да се сложат гърбици, изключително по трасетата на градския превоз. Георгиев изясни, че от случая на бул. „ Черни връх " до през днешния ден няма нито една нова стационарна камера в София.

„ Подготвихме законопроект да дадем на Пътна полиция достъп до тези над 600 камери, които има общината, с цел да могат да глобяват през тях ", сподели Георгиев.

Таблата за скорост засичали ужасяващи данни. „ На този бул. таблото, което е на 1 км от мястото на произшествието, е засякло за 1 месец 13 000 нарушавания. Най-високата скорост засечена от нас е 148 км/ч. ", продължи Георгиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР