Само за месец случаите на заразени с Covid-19 у нас

...
Само за месец случаите на заразени с Covid-19 у нас
Коментари Харесай

Случаите на заразени с COVID-19 се увеличават

Само за месец случаите на инфектирани с Covid-19 у нас са се нараснали седем пъти. Нараства и броят на признатите в болница. А доста страни се готвят за нова, есенна вълна.

Данните на Единния информативен портал сочат, че 231 са новите случаи на инфектирани с Covid-19  в България за последното денонощие. Направени са 1515 теста, което значи, че делът на позитивните резултати е 15,2 %.

Завръща ли се Covid-19 у нас и има ли заплаха вирусът да придобие същите смъртоносни форми, на които станахме очевидци през миналите години? Отговори на тези и други въпроси пред камерата на SafeNews, даде пулмологът доктор Лиляна Чунева от Медицински комплекс “Доверие ”.

 

Според доктор Лиляна Чунева: “Формите, които провокира вирусът на заболяване сега са доста по- леко протичащи. Няма ги тези тежки затруднения, на които бяхме очевидци през последните две години. ”

Повишена температура, продължаваща повече от три дни. Кашлица, която се задълбочава и пациентите стартират да отделят секрет. Отпадналост. Затруднено дишане и болки в тялото са част от признаците, които би трябвало да ни заведат на доктор, който да назначи вярно лекуване, което да не разреши затруднения.

“Антибиотиците не са средства за лекуване на вирусите, защото вирусите не са чувствителни на тях. Антибиотици даваме единствено, когато имаме данни за бактериална зараза ” показа още доктор Чунева.

Според експерта цялостен имунитет, който на 100 % да ни отбрани, особено от тази вирусна зараза, няма. Независимо дали сме се сблъсквали към този момент с заболяването или сме били ваксинирани през предходните имунизационни акции, вирусът мутира и риска от ново заболяване съществува. Ето за какво доктор Чунева предлага ” Хора, които са над 60 години. Пациенти, които са с съпътстващи хронични болести, като сърдечно съдови болести, захарен диабет, хронични белодробни болести, да възобновят своите имунизации. ”

За край доктор Чунева предлага също да обърнем внимание на предварителната защита. Да не забравяме спазването на отдалеченост, потреблението на защитни защитни средства, хигиената на ръцете, постоянно да проветряваме пространствата, които обитаваме, също по този начин да обърнем внимание на вярното хранене и положителната физическа интензивност. Тя също се обръща към болните, които сега циркулират свободно, да са по- виновни към другите и да носят защитни маски.

 

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР