Само за година ваканционните жилища в морските ни курорти са

...
Само за година ваканционните жилища в морските ни курорти са
Коментари Харесай

Ваканционните имоти в морските курорти поскъпнали с над 15% за година

Само за година ваканционните жилища в морските ни курорти са поскъпнали  с над 15 %. Едновременно с това тече дейна ликвидация на парцели, притежавани от руснаци. През първата половина на 2023-а е регистриран отлив на съветски вложения в недвижими парцели в размер на 7.3 млн. евро, демонстрират данните на Българската национална банка (БНБ). Според статистиката макар повишаването на парцелите Варна е на челните места по продажба на парцели.

„ Ръстът за нас е сред 15 и 20%. Пазарът продължава да е добър ”, коментира Георги Радев, притежател на компания за недвижими парцели пред Нova News.  Това лято цените се подвигат с мудни темпове, само че има отчасти задържане, добави Радев. Според него повода руснаци, които имат парцели у нас, да ги продават, е затрудненото пътешестване до България.

Имотите в България са поскъпнали с  над 70% от 2015 година насам, а в София  - с над 100%, изчисли пък Добромир Ганев ръководител на Националното съдружие " Недвижими парцели ".  София е класирана на 129-то място измежду градове в Европа по цени на парцелите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР