Само за година в София са отчетени над 5 милиона

...
Само за година в София са отчетени над 5 милиона
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Над 5 млн. билета са купени с банкови карти

Само за година в София са регистрирани над 5 милиона билета, закупени с банкови карти. Всеки месец над 800 000 жители пътуват посредством новите цифрови способи на заплащане. Това регистрира шефът на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

На 23 септември се навърши 1 година от избора му и той
разгласява публикува филм във фейсбук, в който споделя за 12 негови дела, трансформирали се в общи решения на градския парламент.

1.Дигиталната гражданска война в градския превоз. За една година са регистрирани над 5 милиона билета, закупени с банкови карти, а всеки месец над 800 000 жители пътуват посредством новите цифрови способи на заплащане.

Благодарение на новите технологии потреблението на книжен билет е сведено до една трета. Въведена е нова по-изгодна тарифна политика, с която е облекчено пътуването на младите фамилии, младежите, студентите и учениците.

2. Приета е най-мащабната стратегия за строителство и ремонт на тротоари. Ще бъдат вложени 14 пъти повече средства, в сравнение с всяка година до момента и ще бъдат актуализирани близо 700 000 квадратни метра тротоари, като занапред всички ние ще виждаме резултатите от програмата в цяла София.

Приети са и нови стандарти за градска среда, с цел да може столицата ни да бъде поподредена.

3. В навечерието на предстоящата тежка зима са контрактувани с Булгаргаз нужните количества природен газ за една година напред. След месеци на интензивни договаряния са
понижени и отговорностите на Топлофикация София с към 700 милиона лв.. Въведени са облекчения за тези, за които е мъчно да заплащат сметките си - те към този момент могат да ги разсрочват по облекчена скица.

4. Домашното принуждение е тежък обществен проблем, който не трябва да остава затворен зад вратата. Създадена е първата у нас услуга, която ще обезпечава безвъзмездна адвокатска помощ на потърпевши от домашно принуждение от цялата страна. Открито е и още едно Защитено жилище.

5. Предвидени са 200 000 лв. за начинания, свързани с интеграцията на хора със синдром на Даун и интелектуални усложнения.

Вече работи цялостна стратегия за тяхното кариерно развиване и интеграция. Предоставен е и достъп до общинските спортни обекти за спортисти със усложнения.

„ Вярвам, че членовете на тези общности могат да водят пълностоен и самостоятелен живот, в случай че получат опция и нашата поддръжка. “, споделя още Георгиев.

6. Да се загубиш в огромния град е постоянно срещано при хора, които страдат от Алцхаймер и деменция. Гласуван е план, в който новите технологии да са в помощ на болните и техните близки. Затова към този момент 15 души получиха GPS устройства, а фамилиите им са по-спокойни.

7. Пътната сигурност е персонална идея на ръководителя, от която зависи живота на всички нас. По негова самодейност за първия образователен ден, всички 14 000 първокласници получиха светлоотразителни гривни, с цел да бъдат по-видими на улицата.

Поставени са табла за скорост на проблематичните точки в града ни и продължава построяването на нови пешеходни пътеки, боядисването на старите и осветяването им.

8. С решение на Столичния общинския съвет е дадена опция на всички учебни рейсове да се движат свободно в бус лентите, като към този момент има регистрирани над 150. Така всеки ден се икономисва скъпо време на учениците и техните родители.

9. София е по-подредена и безвредна с приемането на наредбата за преместваемите обекти. С нея се отстраняват висящите кабели и “временните връзки ” за електрическа сила и се вкарва съответен и непоколебим надзор, тъй като единствено по този начин може да се подсигурява сигурността на жителите.

10. Приета е стратегия за строителство на многоетажни паркинги в кварталите. Готови са плановете на два от тях - в Надежда и Ситняково, които ще имат над 400 места.

11. Избрани са спортните клубове, с които да се изградят 4 спортни зали в разнообразни квартали. В новите обекти има планувани изцяло безвъзмездни часове за спорт за децата на София.

12. Под патронажа на Георги Георгиев и с поддръжката на общината, в столицата се организира първият Фестивал на светлините, който беше посетен от близо половин милион души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР