Само за една седмица (15-21 март), 15 788 души са

...
Само за една седмица (15-21 март), 15 788 души са
Коментари Харесай

Бразилия с около 15 800 починали от COVID само за седмица

Само за една седмица (15-21 март), 15 788 души са умряли от Covid-19 в Бразилия . Това е най-тежката седмица по този индикатор от началото на пандемията за страната. През последните 24 часа щатските здравни управляващи регистрират 1 259 смъртни случа. Страната е отчела 294 115 жертви на Covid от началото на пандемията, съобщи Folha de S.Paulo.
 Здравни управляващи в Бразилия приканват за блокади
Здравни управляващи в Бразилия приканват за блокади

След антирекорди по заболеваемост и смъртност от ковид

Панамериканската здравна организация (PAHO) се съгласи да помогне на Бразилия с медикаменти за интубация на тежко заболели от COVID-19 пациенти, заради дефицит и напън над здравната система, съобщи " Ройтерс ". Търсените артикули включват мидазолам, пропофол и фентанил. Миналата седмица бразилските губернатори предизвестиха, че нолниците разполагат с количества единствено за 20 дни болнични потребности, като нови ресурси е мъчно да се намерят и цените са скочили.

Първите дози от имунизацията против COVID-19, предоставени от консорциум Covax Facility, дойдоха в Бразилия в неделя вечерта, съобщи Agencia Brasil. Страната получи общо 1 022 400 дози от AstraZeneca и създадена от южнокорейската компания SK Bioscience. Това е същата ваксина, която се създава на бразилска територия от фондацията Fiocruz, утвърдена от националния хигиеничен регулаторен орган на Бразилия Anvisa. Бразилският външен министър Ернесто Араухо съобщи, че в допълнение към ускоряването на битката против пандемията в страната, самодейността е от изгода за 190 страни, съставляващи консорциума. " Бразилия е една от дребното страни, които са финансирали създаването на имунизациите посредством консорциума, в допълнение към приемането на дозите. Важността на Covax, да не приказваме за усилване на нашата акция за имунизация, е, че Бразилия също способства за имунизацията на страни с по-малко запаси. Това е взаимност и принос за интернационалната общественост.

В същoто време, към този момент са приложени общо 15 966 084 дози ваксина (11 805 991 първи и 4 160 093 втори дози). Това значи, че единствено 7,34% от бразилците на възраст над 18 години са приели първата доза и единствено 2,5% - втората.
 Бразилия с нов връх - над 90 000 инфектирани с COVID-19 за денонощие
Бразилия с нов връх - над 90 000 инфектирани с COVID-19 за денонощие

Нараства недоволството на бразилците от ръководството на Коронавирус рецесията от президента Болсонару

Държавата стартира да имунизира в средата на януари , само че за момента е надалеч от реализиране на задачата на държавното управление цялото население да бъде ваксинирано до края на годината. За това бе упрекван президентът Жаир Болсонару, прочут песимист във връзка с пандемията.

Бразилия от началото на пандемията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР