Само за една година - от края на юни миналата

...
Само за една година - от края на юни миналата
Коментари Харесай

Последиците от коронавируса - безработицата в Хърватия стига до безпрецедентно ниво

Само за една година - от края на юни предходната година до края на юни тази година, броят на заетите в Хърватия е намалял с над 73 000 души. Броят на безработните е повишен до над 150 000, което е невиждано равнище на безработица в балканската страна, написа порталът Indeks, представен от БГНЕС.
Намаляването на броя на заетите и скокът на броя на безработните са директните последствия от коронавирусната рецесия, с която е белязана тази година.
 Бум на инфектираните с ковид в Хърватия, страната затваря краткотрайно питейните заведения и нощните клубове Бум на инфектираните с ковид в Хърватия, страната затваря краткотрайно питейните заведения и нощните клубове
Броят на новите случаи на ковид в Хърватия скочи внезапно. Заради нараствания брой инфектирани някои прилежащи страни стегнаха ограниченията за...
В края на юни в Хърватия са били заети 1512 452 души, съгласно държавната статистическа работа. Това е 73 021, или 4,6% по-малко спрямо края на юни предходната година, когато съгласно окончателната държавна статистика в страната са били заети общо 1585 473 души.
С други думи, оповестява порталът, съвсем всеки 20-ти жител, който е работил в средата на предходната година, към този момент е незает и броят на заетите в страната през този интервал е намалял с почти популацията на приблизително огромен хърватски град.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР