Само за два месеца и половина служителите от "Технически инспекторат"

...
Само за два месеца и половина служителите от "Технически инспекторат"
Коментари Харесай

За два месеца и половина от ДФ Земеделие са извършени 7 500 теренни проверки

Само за два месеца и половина чиновниците от "Технически инспекторат " в Държавна фирма "Земеделие " /ДФЗ/ са направили близо 7 500 теренни инспекции на бенефициенти, декларирали присъединяване в схемите, ограниченията и стратегиите, които институцията управлява, оповестиха от ДФЗ.

До момента са направени над 6 000 инспекции на място по подадените заявки по схемите и ограниченията на директни заплащания за Кампания 2020. От тях близо 1500, обхващащи 32 29,66 ха, са осъществените визити на място на заявените площи по схемите за обвързано подкрепяне.

След разбор на резултатите от осъществените инспекции през 2019 година и по отношение на подадените заявки за Кампания 2020, за първите визити на място са определени заявки със следните култури: домати - оранжерийно произвеждане, пипер - оранжерийно произвеждане, краставици - оранжерийно произвеждане, домати навън, пипер навън, краставици навън, корнишони навън, лук, чесън, картофи.

По решение на управлението на МЗХГ и ДФЗ - РА за Кампания 2019 година контролът на заявените площи по схемите за обвързана поддръжка е бил повишен 10 пъти. Извършени са били инспекции на 50 % от декларираните площи, при заложени 5 на 100 теренни инспекции /съгласно европейските регламенти/.

По схемите и ограниченията на Селскостопански пазарни механизми са осъществени над 1 200 теренни инспекции. Направените инспекции в бранш "Вино " наброяват 250. На 100 % се инспектират всички планове преди заплащане по размер "Преструктуриране и преработка на лозя ".

По мярка "Кризисно предпазване на вино " пък се ревизират всички подадени планове преди те да бъдат утвърдени. По подмерките на ПРСР 2014-2020 за последните месеци са направени близо 300 инспекции на място на планове с подали заявки за дефинитивно заплащане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР