Само за два дни са започнати две разследвания по описа

...
Само за два дни са започнати две разследвания по описа
Коментари Харесай

Тираджия помисли, че ще прекара половин милион лева във валута през границата ВИДЕО

Само за два дни са стартирани две следствия по разказа на Търговско дружество Митница Бургас и са формирани два акта по Валутния закон за опит да бъде пренесена недекларирана валута на стойност 1 074 331 лв. при две инспекции на товарен автомобил и рейс. Това оповестиха от Агенция " Митници ".



При един от случаите на Митнически пункт " Капитан Андреево " идва тир, пътуващ от Норвегия през България за Турция. При инспекция са маркирани необикновени плътности в товарното помещение на полуремаркето. При последвалия физически надзор в две от гредите за подсилване на товара са открити пачки норвежки крони с друг номинал. Общото количество на откритата валута е 3 000 000 норвежки крони с обща левова равноценност 559 698 лв..

При различен случай митническите чиновници откриват недекларирана валута с левова равноценност 514 633 лв. при инспекция на рейс. В транспортното средство, с лидер – турски жител, пътували от Румъния през България за Турция 21 пасажери. Една част от валутата е била укрита във фабрична празнина в багажното поделение зад стената на спалното помещение, а друга част – в  долното долни дрехи на лидера на рейса.  Открити са 148 420 английски паунда, 20 000 евро и 8240 шотландски паунда  с левова равноценност 390 360 лв.. В хода на инспекцията в същия рейс при персонален обзор на двама пасажери мъж и жена- румънски жители, са открити в бельото на мъжа - 40 000 евро, а в дамската чанта на дамата - 23 540 евро с обща левова равноценност 124 273 лв.. На нарушителите са формирани актове по Валутния закон.

Шофьорите на товарния автомобил и рейса са привлечени като обвинени и са арестувани до 72 часа с разпореждане на наблюдаващите прокурори по две бързи производства, формирани от проверяващи митнически инспектори, под надзора на Районна прокуратура - Хасково с териториално поделение - Свиленград.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР