Само за десетина минути една от новите модерни камери на

...
Само за десетина минути една от новите модерни камери на
Коментари Харесай

Преносимите камери засякоха 14 автомобила с превишена скорост за 10 минути


Само за десетина минути една от новите съвременни камери на КАТ улови 14 извършители на бул. "Санкт Петербург " против МЕТРО в Пловдив, оповестява Марица.бг.
Новата техника към този момент работи с цялостна мощ и безотказно засича нарушителите на пътя. Вчера бе направена проява какви са опциите на устройствата.

Модерните камери са снабдени с лазер и замерват 400 пъти в секунда. Те са невидими за радарите. Имат техническите благоприятни условия да засичат скоростта на няколко автомобила по едно и също време и през тъмната и светлата част на денонощието, коментира пред изданието шефът на пловдивската полиция Атанас Илков.

Той добави, че новите камери ще работят в Пловдив на уязвими места, където има предпоставки за придвижване с висока скорост, и там, където концентрацията на пътнотранспортни катастрофи е по-голяма.

Устройствата имат специфичен програмен продукт, който при снимане на нарушаването автоматизирано разпознава номера, изпраща онлайн данните, търси ги в сървър и изготвя информация кой е притежателят на автомобила. Човешкият фактор е редуциран до най-малко при боравенето с тях. Той е нужен единствено при монтирането и настройването на камерата за работа.

Освен че лазерът пресмята дистанцията и скоростта на придвижване, той съумява да засече и изолира всеки извършител независимо.

Новото в тази камера е, че тя може да разграничава скоростите на другите видове моторни транспортни средства. Както и да снима по едно и също време в трите пътни ленти движещите се пътни транспортни средства.

Камерата засича коли в периметър от 130-140 метра, работи еднообразно добре и денем, и през нощта.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР