Само за четири денонощия по столичния бул. Черни връх, в

...
Само за четири денонощия по столичния бул. Черни връх, в
Коментари Харесай

За четири дни: Над 4000 са преминали с превишена скорост по бул. Черни връх

Само за четири денонощия по столичния бул. " Черни връх ", в посоката на придвижване „ нагоре “ към бул. “Джеймс Баучер “, при ограничаване 50 км/ч са засечени над четири хиляди автомобила, движещи със скорост сред 50 - 60 км/ч., само че сериозният проблем е, че наред с тях още към две хиляди са нарушителите със скорост над 60 км/ч. Това оповестява ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев на страницата си във Фейсбук.

" Рекордьорът " е минал със 135 км/ч. в 1:00 след среднощ. Има регистрирани 73 извършители, движещи се с над 90 км/ч. на този сектор. В посока „ надолу “, към бул. “Арсеналски “, над 1000 автомобила се движат със скорост над 60 км/ч.

Това се случва от 1-ви до 4 септември - в дните, в които немалка част от жителите към момента са във почивка, показва Георгиев.

Поставихме табла за премерване на скорост на бул. “Черни връх ”, които демонстрират незабавно скоростта на автомобила, а всички данни (с разбивка за часовия диапазон и булевардите с най-вече нарушения) изпращаме всяка седмица на Пътна полиция, с цел да провеждат по-добре контрола и да им помогнем да насочат екипите си към най-проблемните места в София, осведоми ръководителят на СОС.

Той показва страдание, че все още, според настоящата нормативна уредба, Столичната община не може да постанова наказания на нарушителите, движещи се с превишена скорост.

" Продължаваме да настояваме Министерство на вътрешните работи незабавно да закупи и инсталира стационарни камери на огромните булеварди в София и да провежда хайки за прекъсване на “гонките ”, които тормозят жителите от разнообразни квартали ", отбелязва Георги Георгиев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР