Само за 4 часа добри хора от Пазарджик са събрали

...
Само за 4 часа добри хора от Пазарджик са събрали
Коментари Харесай

Спасяването на бездомник обедини пазарджиклии, платиха осигуровките му

Само за 4 часа положителни хора от Пазарджик са събрали пари за здравните осигуровки на скитник, с цел да може той да бъде признат в болница. Акцията е извършена през вчерашния ден. Призивът, пуснат малко преди 15:00 часа следобяд във Facebook, е посрещнат с вълна от съпричастност, а до по здрач нужните пари са обезпечени.

Бездомният човек е мъж на към 40 години на име Сашко. От десетина години скита по улиците на града, само че не краде и не проси, не прави нищо неприятно. Помага в магазини и заведения против непретенциозно възнаграждение или предава кашони за вторични първични материали. Предлагано му е място в центъра за настаняване, само че той избира да живее на открито.

Местните хора са привикнали с него, по тази причина незабавно забелязали, когато един ден липсващ. Оказало се, че е признат в болница по неотложност със спукана язва и сериозно невисок хемоглобин. За да остане за по-продължително животоспасяващо лекуване обаче би трябвало да е здравно обезпечен. Светкавично в най-голямата група на пазарджиклии се появява зов за помощ и за един следобяд парите са събрани от дарения.

Заради обаятелния му темперамент хората обичат Сашко и постоянно му оказват помощ, а и той самият нееднократно е правил добрини. Преди време намерил портфейл с много пари, само че не се изкушил да похарчи нито лев - върнал всичко на притежателя. Мъжът е прочут и с това, че обича да чете, образован е и умее да беседва съответно по доста тематики. Пазарджиклии го одобряват като един от тях и мнозина му оказват помощ. Човечни жители са били до него и в този сложен миг, когато от реакцията им безусловно зависи животът му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР