Само за 30 минути китайският онлайн търговец Алибаба (Alibaba) е

...
Само за 30 минути китайският онлайн търговец Алибаба (Alibaba) е
Коментари Харесай

Алибаба продаде за 1 час стоки за $8 млрд.

Само за 30 минути китайският онлайн търговец Алибаба (Alibaba) е продал артикули на стойност, надминаваща общите интернет продажби на Черния петък и Кибер понеделника в Съединени американски щати за предходната година, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Прагът от 1 милиард $ бе преминат още през първите две минути след началото на годишните разпродажби в Деня на самотните сърца в Китай.

Миналата година за достигането му бяха нужни към пет минути. Хиляди китайци чакаха часовникът да удари среднощ (местно време), с цел да платят авансово подбраните облекла, електроника и други артикули с влизане в действие на отстъпките, оповестени за 11 ноември.

Към края на първия час продажбите превишиха 8 милиарда $. От тях 92 % са били продажбите на мобилни устройства, отбелязва компанията.

За съпоставяне, през 2016 година американските купувачи са похарчили 3,3 милиарда $ онлайн на Черния петък и още 3 милиарда $ на Кибер понеделника.

Денят на "двойната единайсетица " бе разгласен от Алибаба през 2009 година по ентусиазъм от Черния петък в Съединени американски щати, когато в края на ноември потребителите се втурват да пазарят.

Продажбите на 11/11 предходната година, съгласно Алибаба, са били за 17,8 милиарда $ с 32 на 100 повече по отношение на 2015 година.

Очаква се тази година продажбите да надминат миналогодишните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР