Само ясни правила могат да откажат ресторантьорите от готвения протест

...
Само ясни правила могат да откажат ресторантьорите от готвения протест
Коментари Харесай

Само яснота може да спре простеста на ресторантьорите за 27 януари

Само ясни правила могат да откажат ресторантьорите от готвения митинг за сряда, на 27 януари в 12 часа пред Министерския съвет. Това стана ясно от думите на Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България пред БНР.

Другият вид на неодобрение на заведенията бе протестно отваряне на 1 февруари.

Протестът може да бъде анулиран, в случай че има заповед за отваряне на заведенията напълно публично и при ясни и точни правила . " Ако нямаме гаранция, че идващия път, в случай че се постанова затваряне, те ще затворят или всичко, или нищо ", сподели Зумпалов.

По думите му нощните заведения от 13 март 2020 година съвсем година до 1 март 2021 година не са работили с изключение тези по Южното Черноморие и през септември и октомври в София. В София, в огромните градове през лятото нощните заведения не работят, тъй като хората са на отмора . По думите му четири седмици откакто бяхме затворени, случаите скочиха три-четири пъти, а не спаднаха.

" Многократно ни беше дадено, че напълно още малко остава, случаите падат. Очаквахме на 22 декември да ни отворят - не ни отвориха. Очаквахме да ни отворят след Нова година - не ни отвориха. Очаквахме да ни отворят, когато случаите спаднат под 1000 дневно, те към този момент са под 500 дневно ", изясни Евгени Зумпалов.

По думите му не се показват медицински причини за това нощните заведения да не престават да бъдат затворени и би трябвало да се вземе образеца на Швеция, която има най-ниска смъртност по отношение на огромните европейски страни ".

Явно казусът не е в заведенията, акцентира Евгени Зумпалов и даде образец с страни, в които работят учебните заведения, а заведенията също са затворени като у нас .

Той изреди Германия, Франция, Англия, където случаите на инфектирани с ковид са повече. В Германия заведенията са затворени към този момент 6 месеца, само че виждате какво се случва там .

" От цяла Европа видно е, че единствената работеща мярка е затворени учебни заведения, което го знаем всяка година от грипната почивка . Ние не знаем по какъв начин да се реши този проблем, само че не сме съгласни да стоим затворени, тъй като някак е нелицеприятно и публичното мнение споделя - по какъв начин по този начин кръчмите работят, а учебните заведения не работят ", счита Евгени Зумпалов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР