Само въпрос на време е украинците да успеят да възстановят

...
Само въпрос на време е украинците да успеят да възстановят
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна вече празнува 9 май заедно с Европа

Само въпрос на време е украинците да съумеят да възстановят справедливия мир за нашата част от Европа, за нашата страна.

Това сподели украинският президент Володимир Зеленски в нощното си видеообръщение, представено от " Укринформ ".

Днес всички успяхме да забележим, че когато на страната се върне честната ѝ история, поредицата от събития придобива необикновен смисъл. Вчера, на 8 май, Европа и светът си припомниха взаимната победа над експанзията на нацизма и предаването на това зло. Днес, на 9 май, ние, дружно с цяла свободна Европа, честваме Деня на Европа, с цел да почетем едно достижение, което просто нямаше да се случи, в случай че не беше успеха над нацизма. Ние нямаше да имаме такава обединена Европа - Европа без експанзия и реваншизъм, Европа, която почита другите култури, която позволява разногласия извънредно в правната сфера и която се гордее с многообразието на нашия континент, сподели той.

Колкото повече хора познават честната история, колкото повече виждат общите черти сред бруталните експанзии от двадесети и двадесет и първи век, толкоз повече ще оценят тази поредност, смята украинският президент.

Денят на паметта и успеха над нацизма във Втората международна война и незабавно след него Денят на Европа, вършат Европа сбъдната фантазия за кротичък континент. И е единствено въпрос на време да можем да възстановим резистентен и обективен мир за нашата част от Европа, за Украйна. Въпрос на време е сегашният агресор да загуби, както агресорът, който загуби преди 78 години, преди съветският реваншизъм да бъде смачкан от храбростта на нашите воини и обединената мощност на свободния свят.

Днес празнувахме Деня на Европа в Украйна дружно с Европа.

Посещението на Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия (ЕК), беше по едно и също време алегорично в този ден и доста продуктивно. Обсъдихме нашата отбрана - какво би трябвало да реализираме и какво чакаме от нашите сътрудници. Обсъдихме санкционния напън върху Русия и дружно с Европа интензивно приготвяме 11-ия санкционен пакет против Русия. Обсъдихме нашите политически вероятности за европейска интеграция. Разбира се, обсъдихме и експортния спор с нашите съседи в Европейски Съюз. Трябва да го преодолеем в ясния дух на съществуващата договорна рамка сред нас.

Благодарен съм на ръководителя на Европейска комисия за присъединяване в днешната среща на нашите сътрудници, които работят за основаването на арбитражен съд за закононарушението съветска експанзия против Украйна. Участниците в срещата са 37 - страни и интернационалните институции. Обърнах се към участниците и ги приканих да вървят напред, без да стопират по пътя към цялостната отговорност на агресора.

Днес се срещнах и с общностите на европейските университети - Англия, Швеция, Франция, Италия, Испания, Унгария и, несъмнено, украински студенти. Разговаряхме с тях за храбростта, от която Европа постоянно ще се нуждае, и по какъв начин можем всички да работим дружно, с цел да доближим нашата обща победа.

Има още положителни вести от нашите сътрудници. Това, което може да се каже обществено, е нов защитителен пакет от Съединените щати. Общата сума е 1 милиард 200 милиона $. Артилерия, отбрана против терористични ракети и дронове и други неща за подсилване на нашите бранители. Благодаря на президента Байдън, на Конгреса - и на двете партии - и на всяко американско семейство за тяхната непоколебима поддръжка и за американската мощ, която ни прави по-силни.

Ние също по този начин работим с други сътрудници върху спомагателни пакети за отбрана, с цел да прибавим нови благоприятни условия за нашите воини.

Специални благодарности изрече Зеленски на френския парламент за днешното решение да признае ЧВК " Вагнер " за терористична организация. Това е нещо, което би трябвало да се схване от целия свят - всяка демонстрация на тероризъм би трябвало да бъде унищожена и всеки терорист би трябвало да бъде наказан.

Разбира се, през днешния ден, откакто терористичната страна още веднъж се опита да изтезава нашия народ и още веднъж загуби от нашите бранители на небето, благодаря на нашите Военновъздушни сили и на всички наши бойци от други родове войски, които обезпечават противовъздушната защита, сподели още той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР