Само в София има над 5000 сбъркани сертификата за ваксинация

...
Само в София има над 5000 сбъркани сертификата за ваксинация
Коментари Харесай

Експерт сигнализира за 5000 сгрешени ваксинационни сертификата само в София

Само в София има над 5000 сбъркани документа за имунизация против COVID-19. Това съобщи в ефира на bTV ръководителят на пациентската организация  Пенка Георгиева .
„ В момента в РЗИ е безпорядък, защото никой не желае да поеме отговорност “, споделя тя. По думите й не би трябвало толкоз обикновена електронна система да дава неточности.
Според Георгиева при нея са постъпили сигнали за хора, които не могат да си вземат документите и един месец към този момент от „ Пирогов “ ги препращат към РЗИ, където подвигат плещи.
„ Тази система беше основана в условия на натоварено опазване на здравето. Когато работиш под напън е допустимо да се позволен неточности “, споделя Мариана Тодорова от Александровска болница.
„ Проблемът е, че идват доста хора вкупом. Всеки желае това нещо да се случи мигновено, на секундата, а би трябвало техническо време “, изяснява Тодорова.
Според Пенка Георгиева към 30% от сбърканите документи са с неверна рождена дата. Тя прикани всички имунизирани да си ревизират документите за неточности.
Според Мариана Тодорова с времето системата ще проработи по-добре.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР